Головна » 2015 » Січень » 31 » Землі інвентаризують
11:12
Землі інвентаризують
Інвентаризація земель сільськогосподарського призначення державної власності визначена одним із пріоритетних завдань діяльності Державного агентства земельних ресурсів України на 2015 рік. До 1 січня 2016 року, відповідно до Програми діяльності Кабінету Міністрів України та Коаліційної угоди, цей процес має бути завершено.
 
На сьогодні органи земельних ресурсів завершили роботи з інвентаризації 1,6 млн га земель сільськогосподарського призначення державної власності, що становить 15% від загальної площі таких земель (10,5 млн гектарів). У результаті в Державному земельному кадастрі зареєстровано 92 тисяч земельних ділянок загальною площею 1,6 млн гектарів. На сьогодні затверджено 92 тисяч технічних документацій із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель. Вартість робіт склала 202,7 млн гривень.
 
Як відомо, основною метою проведення інвентаризації земель, як і будь-якого виду робіт із землеустрою, є наповнення даними Державного земельного кадастру. Проведення цих робіт сприятиме наведенню ладу у сфері земельних  відносин та створенню реального інструменту контро­лю за змінами, що відбуваються із земельними ресурсами, актуалізації відомостей про правовий режим використання земельних ділянок та суб’єктів земельних відносин, що дасть можливість конкретизувати адресну спрямованість при реалізації природоохоронних заходів та персоніфікувати відповідальність за використання земельних ділянок не за цільовим призначенням або з порушенням законодавства.
 
Як повідомлялося раніше, для вироблення єдиних підходів щодо проведення інвентаризації земель Держземагентство України розробило Порядок проведення інвентаризації земель, який було затверджено постановою Кабінету Міністрів України. Зазначеним порядком встановлено вимоги до проведення інвентаризації земель, розроблено і надано виконавцям робіт механізм проведення інвентаризації земель. Зокрема, територіальним органам земельних ресурсів доручено відобразити на планово-картографічних матеріалах усі землі та земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. На сьогодні ця робота успішно виконана.
 
За повідомленням прес-служби Держземагентства України
Категорія: Україна | Переглядів: 480 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus