Головна » 2014 » Вересень » 6 » Здрастуй, Країно знань!
10:47
Здрастуй, Країно знань!
З самого ранку першого вересня на Вишгородщині панувало свято. У школах району пройшли святкові лінійки. Цього року у районі діятиме 30 загальноосвітніх навчальних закладів, відкрито 383 класи для 7320 учнів. В усіх закладах проведено поточні ремонти класних кімнат, коридорів, спортивних споруд, оновлено матеріальну базу, облаштовано прилеглі території. Фактично всі навчальні заклади готові прийняти дітей. 
 
Підготовка до нового навчального року розпочалася ще з ІV кварталу минулого року. На заклади освіти у бюджеті відділу освіти передбачено 6,5 млн. грн. Для ремонту та зміцнення матеріально­-технічної бази навчальних закладів було залучено 1,6 млн. грн позабюджетних коштів. Зокрема, здійснені поточні ремонти навчальних закладів за допомогою батьків, спонсорів та місцевих органів самоврядування. Слід відзначити, що значну допомогу у підготовці навчальних закладів до нового навчального року надав народний депутат України Ярослав Москаленко. Школи району також отримали дев’яносто ноутбуків від народного обранця. За його сприяння здійснюється капітальний ремонт шкільного стадіону Новопетрівської ЗОШ №2, поточний ремонт Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», Вишгородської ЗОШ №1. 
 
Питання навчання і виховання, матеріально-технічного забезпечення, комфорту, естетичного вигляду навчального закладу, техніки безпеки – всі ці важливі складові повноцінного функціонування школи безпосередньо торкаються кожного учасника навчально-виховного процесу: і учнів, і вчителів, і батьків. І особливо непросто зараз вирішувати ті проблеми, які, здавалося б, не пов’язані з навчальним процесом, але насправді мають на нього безпосередній вплив. На щастя, є люди, які допомагають школам у вирішенні нагальних проблем  і завжди відгукуються на прохання допомогти. У першу чергу така підтримка надходить з боку батьків. Саме завдяки їм наші навчальні заклади мають відремонтовані класні приміщення та меблі. І особливо це цінно у такий складний для нас час. Сприяли підготовці до нового навчального року керівництво району, голови сільських рад, Спілка підприємців Вишгородщини, Асоціація роботодавців Вишгорода та багато інших, небайдужих до освітянських проблем людей, інформує Інна Шубко, голова ради директорів навчальних закладів Вишгородського району.
 
Велику допомогу у покращенні навчальної матеріально-­технічної бази надають місцеві органи самоврядування, зокрема Новопетрівська, Лютізька, Старопетрівська, Жукинська, Синяківська, Пірнівська, Хотянівська сільські ради, на території яких знаходяться навчальні заклади.
 
На свято першого дзвоника до шкіл Вишгородського району за доброю традицією завітали із поздоровленнями керівники району. 
 
 
Учнів Лебедівської школи привітав в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, побажавши натхненного та плідного процесу навчання. А щоб уроки були ще цікавішими, він вручив школі мультимедійний проектор. Голова районної ради Ірина Побідаш привітала школярів Вишгородської гімназії «Інтелект». Школярів Руднє-Димерської школи зі святом першого дзвоника поздоровила заступник голови РДА Валентина Духота. До новопетрівських шкіл першого вересня завітав із поздоровленнями депутат Київської обласної ради Олександр Приходько разом із сільським головою Радіоном Стареньким. Жукинських школярів з початком навчального року привітав директор департаменту екології та природних ресурсів КОДА Олександр Безкоровайний, який вручив школі сертифікат на комп’ютерний комплекс. Від головного лікаря Вишгородської центральної районної лікарні Віктора Павленка учні отримали аптечку. Щирими та напутніми словами юних жукинців привітали начальник відділу освіти Вишгородської РДА Світлана Чамро, методист відділу освіти Тетяна Ткач, голова Жукинської сільської ради Валентина Пономаренко та Сувидський сільський голова Сергій Михайленко, голова ініціативної групи «Стежками пам’яті» Микола Сакада. 
 
У Вишгородській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 зранку було рясно від моря яскравих осінніх квітів, від красивих вишиванок, святково одягнених і радісних татусів і мам. На свято запросили вчителів – ветеранів школи. 
 
– Початок навчального року – свято всенародне, – зазначив у своєму виступі директор школи Олег Тимченко, –  свято, що єднає усі покоління, тому що стосується майже кожної сім’ї у нашій державі. Хто вперше переступає поріг школи, а хто вже випускник, у кожного надії, мрії, сподівання, переживання. Але всі до школи прийшли гарно вбрані, із букетами осінніх квітів, які своїми пахощами та різнобарв’ям радують і серце, і душу. Завдяки спільній праці районної влади, депутатського корпусу, батьківського комітету нам вдалося зробити навчальні класи охайними, провести ремонтні роботи. Ми – одна велика родина, великий український народ. Нам є чим пишатися, з кого брати приклад. 
 
 
О. Тимченко також зачитав привітання від голови піклувальної ради школи,  народного депутата України Ярослава Москаленка, який передав колективу школи три ноутбуки. Від Асоціації роботодавців Вишгородщини виступила Надія Волошииа, яка вручила школі багатофункціональний апарат (ксерокс-принтер). Від Спілки підприємців Вишгородщини школярів привітали Олена Нікорович та Олександр Клавдієнко, які вручили школі грошовий сертифікат.
 
Патріотичним святом першого дзвоника під девізом «Школа у вишиванці» розпочався навчальний рік для школярів Нижчедубечанської школи. Всі 135 учнів та педагогічний колектив одягнули вишиванки, а саму школу вбрали у синьо-жовті барви.
 
Хвилиною мовчання учні, вчителі та гості вшанували пам’ять загиблих у бойових діях АТО на Сході України. Директор школи Ольга Прокопенко у своїй промові наголосила на важливості любові до своєї землі та єднанні народу. На урочисту лінійку завітали Нижчедубечанський сільський голова Валентина Клименко, депутат районної ради Леонід Шморгун, представник фірми «Вест-капітал» Андрій Багнюк. Валентина Григорівна та Андрій Олександрович подарували першокласникам плазмовий  телевізор.
 
Кожна промова, пісня та вірш відображали настрій українського народу та любов до країни. Та особлива увага була прикута до наймолодших учасників свята – двадцяти  першокласників. Після урочистої лінійки школярі та вчителі попрямували на перший урок під назвою «Україна – єдина країна». Школа має навчити кожного не лише математиці та історії, найважливішим є навчити учнів любити свою Україну й народ, поважати ближніх та розуміти власну ідентичність, наголосила Надія Потоцька.
 
Кожен, хто живе в Україні, повинен пам’ятати, що він громадянин цієї держави, і від кожного залежить, яке життя ми в ній будуємо. Ми повинні вчитися любити свою землю, народ, культуру, як її любили ті, хто загинув за нашу незалежність на Майдані та у військових діях АТО. Педагогічний колектив та учні Димерської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 не залишилися байдужими до проблем, які постали перед українською армією, повідомляє заступник директора з виховної роботи А. Коцан. На першому уроці «Україна – єдина країна» діти написали листи солдатам. Усі листи діток обов’язково передадуть військово­службовцям, які знаходяться у зоні АТО, серед яких випускник нашої школи Андрій Поліщук. Після першого уроку  гуманітарну допомогу, яку зібрав колектив школи, учні, батьки під час шкільної акції, та листівки дітей повезли на Схід України, і кожний солдат отримає намальоване вітання від тих, хто вірить у нашу перемогу. Військово­службовець Віталій Литвинчук, який виступив на святі першого дзвоника, передасть гуманітарну допомогу в зону АТО. Він зазначив, що серед солдатів є повір’я, що дитячий малюнок, вкладений у каску, захищає бійця від кулі.
 
Після вручення вчителям розкішних осінніх букетів та бентежно-малинової мелодії першого дзвоника і схвильовані першокласники, і впевнені у собі одинадцятикласники вирушили у класи, де на них чекає чудова й неповторна Країна знань. 
 
Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА,
Олексія МОТОЗЮКА, В. КОРОБКОВА
 
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 899 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus