Головна » 2014 » Квітень » 19 » Засідання відбулося з другої спроби
10:32
Засідання відбулося з другої спроби
21 березня 2014 року відбулася 35 сесія Вишгородської районної ради. У сесійній залі зареєструвався 31 депутат із 60, тобто необхідна мінімальна більшість для проведення другого пленарного засідання. У роботі сесії взяли участь керівники установ, організацій, представники районних громадських організацій та засобів масової інформації.
 
На порядок денний було винесено 19 питань. 
 
1. Про затвердження звіту про виконання  районного бюджету Вишгородського району за 2013 рік.
2. Про затвердження звіту про витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за січень, лютий 2014 року.
3.  Про внесення змін до рішення районної ради від 23 січня 2014 року №443-33-VI «Про районний бюджет Вишгородського району  на 2014 рік».
4.  Про централізацію видатків відділу освіти  Вишгородської районної державної адміністрації на 2014 рік.
5.  Про затвердження в новій редакції додатку 5 Порядок списання об’єктів (майна) спільної комунальної власності територіальних  громад  сіл, селища, міста Вишгородського району до Порядку управління майном спільної комунальної власності територіальних громад сіл, селища, міста Вишгородського району, затвердженого рішенням Вишгородської районної ради  від 25 вересня 2008 року   № 229-19-V.
6. Про передачу на баланс  комунального закладу «Вишгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» державних актів на право постійного користування земельними ділянками,  які перебувають на бухгалтерському обліку комунального закладу «Вишгородська центральна районна лікарня».
7. Про прийняття об’єкту нерухомого майна – котельні-бойлерної, що розташована за адресою: Вишгородський район, село Катюжанка, вулиця Заводська, 22-а,  у спільну комунальну власність територіальних громад сіл, селища, міста Вишгородського району із комунальної власності територіальної громади сіл Катюжанка та Гута Катюжанська.
8. Про оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна на станцію тепловодопостачання та нежитлові приміщення, що розташовані за адресою: місто Вишгород, вулиця Набережна, 4-д.
9.  Про передачу комунальному підприємству «Вишгородська центральна районна аптека № 23» у господарське відання частини приміщення площею 18,0 кв.м у будівлі відділення стаціонару  Новопетрівської районної лікарні.
10. Про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.
11. Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) межі адміністративно-територіальної одиниці с. Старі Петрівці Вишгородського району Київської області.
12. Про внесення змін до рішення районної ради від 29.12.2011 р. №180-14-VI «Про погодження подовження терміну користування мисливськими угіддями Вищедубечанському районному мисливському господарству Київської обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок (УМТР)».
13. Про розгляд питання «Про вибори голови Вишгородської районної ради»  28 лютого  2014 року.
14. Про присвоєння рангу голові Вишгородської районної ради.
15. Про умови оплати праці голови Вишгородської районної ради.
16. Про дострокове  припинення  повноважень заступника  голови  Вишгородської районної ради.
17. Звіт про виконання повноважень, делегованих Вишгородською районною радою VI скликання Вишгородській районній державній адміністрації.
18. Про підсумки  виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку  Вишгородського району за  2013 рік.
19. Різне.
 
Перед розглядом питань порядку денного голова районної ради Ірина Побідаш зачитала звернення трудових  колективів ВРКП «Вишгородтепломережа» та ВРКП «Комунальник» виступити з ініціативою про фінансову підтримку Української армії. Воно було одноголосно підтримано, як і пропозиція депутата районної ради Семена Поташника розглянути спочатку бюджетні питання, потім усі інші. 
 
Серед іншого, велику увагу депутати виявили до питання «Про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) межі адміністративно-територіальної одиниці с. Старі Петрівці Вишгородського району Київської області», по суті якого виступив Старопетрівський сільський голова Олександр Єрема.
 
– Підготовча робота з цього питання тривала сім років, – зазначив Олександ Єрема. Село розширюється у межах земель сільської ради. У його межі увійдуть паї, що отримали люди в результаті роздержавлення радгоспу, а також ліс. Цей ліс залишиться щонайменше до 2026 року, щоб було де відпочивати людям. Цей проект надано до районної ради на затвердження ще перед новим  роком. Проте питання було перенесено в зв’язку з тим, що звернулося Управління контррозвідки Міністерства оборони України, щоб дане питання не розглядалось, мотивуючи це тим, що ми рішення не погодили з ними. Але ж село розширювалося у межах сільської ради. Тому, відповідно букві закону, погодження не потрібно. На комісії прийнято рішення у двотижневий термін Управлінню контррозвідки МО узгодити всі спірні питання і надати матеріали до районної ради. Ніяких документів вони не надали.  
 
Олександр Єрема та депутат Ігор Москаленко закликали підтримати проект рішення, що й було зроблено.
Щодо питання про вибори голови Вишгородської районної ради  28 лютого 2014 року виступив голова постійної комісії районної ради з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів Віктор Стукач, який зазначив, що це питання було включено до порядку денного  на вимогу 22 депутатів районної ради. Проте ініціаторів цього звернення, доповідача та проекту рішення в залі немає, тому розглядати це питання не доцільно. 
 
У ході активного обговорення питань були прийняті відповідні рішення.
 
Інф. «Слова»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 616 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus