Головна » 2018 » Листопад » 22 » Вшанували пам’ять Героїв України
19:55
Вшанували пам’ять Героїв України

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – пам’ятний день на честь початку двох революцій: Помаранчевої (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
За правління Віктора Януковича його відзначення фактично скасували, об’єднавши із Днем Соборності 22 січня. У 2014 році Президент Петро Порошенко відновив його офіційний статус, відтоді Україна одночасно згадує річниці Помаранчевої революції і Євромайдану.
На мітинг-реквієм біля адмінбудинку зібралися працівники райдержадміністрації, районної та міської рад, жителі Вишгородщини, щоб хвилиною мовчання вшанувати Героїв України, які віддали своє життя за свободу. 
До учасників заходу з промовами звернулися виконуючий обов’язки голови Вишгородської РДА Олексій Данчин, голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, Вишгородський міський голова Олексій Момот.
Ростислав Кириченко зауважив, що ми завжди будемо в неоплатному боргу перед Героями, яких назвали Небесною Сотнею і які стали символом Революції Гідності. Багато громадян нашої країни у листопаді 2013-го – лютому 2014 року відстоювали честь, гідність і свободу, що є проявом патріотизму та віри у краще майбутнє. Серед них Володимир Кіщук, Ігор Пехенько, Володимир Кульчицький, Володимир Мельничук, яким посмертно присвоєно звання Героя України.
Виконуючий обов’язки голови Вишгородської районної державної адміністрації Олексій Данчин підкреслив: «Сьогодні виповнюється п’ять років з доленосного часу, коли українці у черговий раз відстояли своє прагнення бути вільними у незалежній європейській Україні. Але ми повинні пам’ятати, що наші земляки віддали життя, виборюючи це право. Надіюсь, що українці ніколи не повернуть вектор розвитку у інший бік. Ми рухаємося у правильному напрямку. До свободи. До гідного розвитку нашої держави».
Квіти від Вишгородської районної державної адміністрації, Вишгородської районної та міської рад, небайдужих мешканців були покладені до інформаційного стенду подій Революції Гідності та вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, до меморіальних дощок Пехенька Ігоря Олександровича, Кіщука Володимира Юрійовича та до місць поховання героїв.

Інф. «СЛОВА»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 353 | Додав: slovo
comments powered by Disqus