Головна » Воропаївська громада

Конкурс: Вивезення побутових відходів

Конкурс: Вивезення побутових відходів

Воропаївська сільська рада оголошує конкурс на надання послуг з вивезення побутових відходів на території населеного пункту Воропаїв

Відповідно до рішення сесії за № 423-53-VI від 03 липня 2015 року запроваджено процедуру конкурсу про надання послуг з вивезення побутових відходів. З умовами конкурсу можна ознайомитися в с. Воропаїв, вул. Київська, 47 у голови конкурсної комісії Івженко Наталії Григорівни, тел.: (04596) 41 144. Конкурс триває до 04 серпня.2015 року.

Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу:

  • наявність матеріально-технічної бази
  • вартість надання послуг
  • ... Читати далі »

Заручники війни

Заручники війни

До початку Великої Вітчизняної війни нацистське керівництво Німеччини не планувало використовувати  робочу силу з окупованих територій СРСР. Але зрив «блискавичної війни» восени 1941 року, необхідність проводити широкомасштабні бойові дії та мобілізовувати все більше німецьких селян і робітників до армії, змусили Гітлера змінити свої плани та піти на використання трудових ресурсів з окупованих східних територій в економічних інтересах Третього Рейху. Це були так звані остарбайтери (східні робітники).
 
Не оминуло це лихо і наш Вишгородський район. У с. Воропаїв я спілкувалася з жителями, яким у ті часи довелося опинитися на примусових роботах у чужій країні. 
 
... Читати далі »

Життя прожити – не поле перейти

Життя прожити – не поле перейти

Коли людина живе свій вік, визначений Всевишнім, кожного року, в день її народження, доля дарує найкращий подарунок – завтрашній день, і так щоразу. Дев’яноста річниця 21 липня постукала й у двері жительки села Воропаїв Ольги Калениківни Войтенко, а разом із нею – і новий день, нові приємні переживання, емоції, сльози щастя. 

 
Невеличкого зросту бабуся вийшла з оселі, щоб привітати гостей. Сама крокує назустріч. Хоч не так легко, як раніше, та має поруч добру опору – своїх уже дорослих правнуків і підтримку всієї родини. Не чужа вона їм, не байдужа, бо для всіх – найстарша мати, яка прожила нелегкі часи, стільки вистраждала і перетерпіла. Адже допомагала ч ... Читати далі »