Головна » 2013 » Лютий » 23 » «Вони виконали свій обов’язок!»
13:19
«Вони виконали свій обов’язок!»
У день 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, біля пам’ятника загиблим воїнам-афганцям у Вишгороді, зібралися сивочолі воїни-інтернаціоналісти, представники органів місцевої влади та громадськості. 

На Київщині проживає майже 10 тисяч учасників бойових дій, які брали участь у локальних конфліктах на території інших держав, в тому числі понад 5 тисяч воїнів-афганців. Серед них 212 інвалідів «афганської» війни, 111 сімей, які втратили своїх рідних. 

Урочистий мітинг з нагоди 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану і вшанування воїнів, які загинули в локальних військових конфліктах на території інших країн, відкрив голова Вишгородської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Віктор Ткачук. Звучить гімн України. До присутніх з промовою звернувся голова райдержадміністрації Олександр Приходько, який, зокрема, сказав: 

– Дорогі воїни-інтернаціоналісти! Нікого з нас не можуть лишити байдужими події тих неоднозначних років, та цифри людських втрат. Кожен четвертий військовослужбовець, який брав участь у бойових діях в Афганістані – наш співвітчизник, українець. Доземний уклін всім, хто чесно виконав свій військовий обов’язок перед державою. Велика вдячність всім воїнам, хто нині працює на благо незалежної України. Ваш ратний подвиг є прикладом вірного і чесного служіння Батьківщині. 


Присутні вшанували пам’ять усіх, хто не повернувся додому, хвилиною мовчання. 

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово» 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 470 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus