Головна » 2015 » Січень » 31 » Волонтерство – громадський рух
11:23
Волонтерство – громадський рух
Волонтери – люди, які безоплатно займаються громадською діяльністю. В Україні волонтерський рух поширився у часи «Революції Гідності», після чого волонтерська допомога почала набирати більших масштабів у зв’язку з ситуацією в країні.
 
Дуже приємно бачити, коли люди, які не отримують заробітної плати за це, тобто волонтери, намагаються допомогти тим, хто потребує цієї допомоги. Вони роблять дуже складну і відповідальну справу, адже за кожного, кому потрібна допомога, переживають, роблять усе для того, щоб максимально допомогти  кожній людині. Волонтерська діяльність буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці.
 
Але не дивлячись на ці позитивні сторони руху, дуже прикро, що є ще й негативні. На жаль, є люди, котрі називають себе волонтерами і вводять в оману людей, допомагаючи не тим особам, які цього потребують, а собі, особливо у фінансовому плані.
 
Тому якщо ви звертаєтесь до волонтерів, щоб допомогти іншим, не соромтесь та обов’язково вимагайте звіт, куди пішли ваші кошти, обов’язково спілкуйтесь з людьми, які знають діяльність цього волонтера, почуйте відгуки кожного, кому він допоміг, відслідковуйте роботу цього волонтера. Особливу увагу звертайте на фотозвіти – чи не викладені випадково старі фото на час звітності. Намагайтесь дізнатись більше інформації про волонтера зі сторінок у соціальних мережах, де вони оприлюднюють всю інформацію, не тільки щодо використання коштів, а й гуманітарної допомоги. Більше особисто спілкуйтесь з волонтером, якщо це людина, яка насправді допомагає особам, які потребують допомоги, то вона щиро та відверто з вами спілкуватиметься. Тому що справжній волонтер ставиться до вас з відкритою душею та сам викладає звіти, статті та фотозвіти витрачених коштів та гуманітарної допомоги. 
 
Допомагайте людям, тільки підходьте до цього з обережністю.  
 
Трохим ІВАНОВ
Категорія: Україна | Переглядів: 495 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus