Головна » 2015 » Березень » 14 » Волейбол об’єднує всіх
12:51
Волейбол об’єднує всіх
Гарна традиція склалась у спортивного жіноцтва нашого міста і району – щороку на початку весни збиратися на невеличкий дружній турнір з волейболу. Ось і цього року традицію не було порушено, і чотири команди боролися за кубок турніру з волейболу серед жіночих команд Вишгородського району, присвяченого святу весни 8 Березня.
 
На волейбольному майданчику зустрічалися команди Вишгорода, Гаврилівки, Демидова та Лютежа. За віком гравці були надзвичайно різнні. В одній команді деколи водночас грали навіть різні покоління. У команді Демидова – це мама Катерина Прищепа та її талановита донька Оля. А Вишгород вивів на майданчик наймолодшу учасницю змагань – Аліну Тернову, яка у свої 6 рочків уже трохи вміє вправлятися з волейбольним м’ячем. У грі її підтримувала мама Олеся.
 
Турнір не обіцяв великої інтриги щодо визначення переможця, адже досвідчених дів­чат зі збірної команди Вишгорода важко здивувати сильним суперником. Тож кубок і титул переможця турніру на честь 8 Березня дістався Вишгороду. А от за друге і третє призові місця точилась серйозна боротьба. Найзапекліша битва розгорнулась між командами Демидова та Гаврилівки – цей матч саме відкривав турнір. І одразу – рахунок по партіях 1:1, додаткова партія, крики вболівальників та неймовірні зусилля обох команд! Зрештою, дівчата з Гаврилівки зібрались і взяли гору над Демидовом. Рахунок зустрічі 2:1.
 
Далі переможною ходою у двох зустрічах пройшовся Вишгород, здолавши спочатку Лютіж, а потім Гаврилівку – обидва матчі з рахунком 2:0 на користь вишгородських дівчат.
 
Наступними на полі бою зустрілись команди Лютежа та Демидова. Юні волейболістки з Лютежа продемонстрували дуже красиву і технічну гру, проте здолати старших і більш досвідчених волейболісток із Демидова не змогли. Упевнена, що з кожним роком лютізькі волейболістки все впевненіше й сильніше будуть конкурувати зі старшими командами і ще посунуть з почесного п’єдесталу нинішніх переможниць. Адже вже зараз вони змогли вирвати перемогу у Демидова в одній з партій, поступившись загалом у матчі з рахунком 1:2.
 
Останню гру зіграли між собою команди Демидова і Вишгорода. Демидів продемонстрував дуже серйозний спротив, маючи перевагу в рахунку на початку кожної партії. Але зреш­тою Вишгород підтвердив свій статус найсильнішої команди турніру та виграв з рахунком 2:0.
 
Отже, місця на турнірі розподілились наступним чином: 1 місце – Вишгород, 2 місце – Гаврилівка, 3 місце – Демидів, 4 місце – Лютіж. 
 
Це означає, що наступного року на волейбольний турнір, присвячений святу весни, знову прийматиме Вишгород.
 
Кращі гравці кожної команди отримали призи. Це Ірина Тернова із Вишгорода, Наталія Довженко із Гаврилівки, Ольга Прищепа із Демидова та Валентина Стах із Лютежа. 
 
Хочу подякувати Катерині Прищепі та Ірині Побідаш за збереження традиції та допомогу в організації чергового свята спорту і весни! Мер Вишгорода Віктор Решетняк привітав усіх учасниць змагань солодощами і квітами, а також забезпечив турнір необхідною атрибутикою для проведення змагань. Начальник відділу фізкультури і спорту Вишгородської РДА Микола Горовий забезпечив турнір майданчиком та взяв на себе усі організаційні моменти. Учасниці змагань дуже вдячні колегії суддів – Олександру Когуту, Олександру Терновому та Олексію Рудому, сільським головам, які організували приїзд команд на турнір – Василю Дідку, Тамарі Савенок та Олегу Бондаренку.
 
Усім учасницям змагань величезне спасибі за участь, цікаву гру та приємне спілкування у цей сонячний весняний день!
 
Людмила КУЛІНІЧ, учасниця змагань
Вишгород
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 555 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus