Головна » 2014 » Липень » 19 » Воїни сповнені мужності і патріотизму
10:25
Воїни сповнені мужності і патріотизму
Боротьба з ворогом на Сході України триває. Добровольці разом із професійною армією та правоохоронцями кожного дня ризикують власним життям, аби забезпечити мир у державі. Не стоять осторонь і земляки з нашого району. У складі 11-го і 25-го батальйонів територіальної оборони вони самовіддано несуть службу на благо вітчизни. 
 
Хлопці з 11-го батальйону «Київська Русь» уже на передовій. Настрій у військовослужбовців бойовий. У цьому особисто пересвідчився народний депутат України Ярослав Москаленко, який щойно повернувся з Донбасу.
 
– Їм там нелегко. Але вони повні мужності і патріотизму. В очах я побачив готовність боронити Україну, незважаючи ні на що. Без сумніву, вони герої, – розповів Ярослав Миколайович нашій газеті.
 
Надихає солдат не лише прапор України, який традиційно піднятий над військовими наметами. Разом із собою Я. Москаленко привіз стяги Вишгорода, які одразу замайоріли над місцем дислокації батальйону. 
 
Найбільше турбує військовослужбовців  не ворог попереду, а залишені сім’ї на малій батьківщині. Багато хто з воїнів – чи не єдині годувальники у родинах.
 
– Безліч запитань. Більшість з них – опора родин: у кожного залишилися вдома або літні батьки, або неповнолітні діти та дружини. Проб­лема дійсно назріває серйозна. Люди не розраховували, що військовий конфлікт так затягнеться. Багато справедливих нарікань у хлопців щодо влади і того, що вона робить. Кажуть, що таке враження, ніби вони на передовій потрібні лише своїм родинам. Так бути не повинно. Вони герої сьогодення. І наше завдання зробити все, щоб вони були впевнені, що їхні сім’ї мають підтримку. Зі свого боку я вже над цим працюю, – сказав Ярослав Миколайович.
 
На жаль, виклики перед армійцями стоять не тільки зовнішні, але й внутрішні. Тилове забезпечення батальйону, м’яко кажучи, незадовільне. 
 
– Умови, у яких перебувають наші військові, просто жахливі. Сплять на голій землі, постачання їжі і води явно недостатнє, одяг зношений, – поділився побаченим парламентарій. – Одним словом, тил і близько не задовольняє наявних потреб. Зараз думаємо над тим, як виправляти ситуацію, що можна зробити у найкоротші терміни. Планую наступного тижня відправити ешелон з необхідним. На прохання хлопців закупимо броню для БТРів. Таким чином зможемо захистити життя дванадцятьох. Кожне життя – безцінне. Ще більше це розумієш, коли постаєш перед фактом втрат.
 
Під час візиту народний обранець передав два дизель-генератори, бензопили, бронежилети, змінний одяг та інші необхідні речі. До слова, це не перша допомога Я. Москаленка. Через погане забезпечення військових, політик вирішив взяти шефство над двома батальйонами. До відправлення на потреби 11-ого батальйону він передавав 60 бронежилетів, 5 дизель-генераторів та 20 потужних ліхтарів.
 
Водночас 25-му батальйону територіальної оборони Київщини, «Вишгородському», у якому також служать наші хлопці,  парламентарій напередодні передав тепловізор, прилад нічного бачення другого покоління, 5 дизель-генераторів, 5 бензопил та змінний одяг, доукомплектував необхідними бронежилетами 4 рівня захисту, 460 карематів для того, щоб організувати бійцям мінімально необхідні умови для відпочинку і відновлення сил.
 
У зв’язку з тим, що до Ярослава Москаленка надходять численні звернення від військових, їхніх родин, чи просто охочих долучитися до ініціатив політика, наступного тижня у Вишгороді знову відновить роботу громадська приймальня депутата та гаряча лінія з питань допомоги військових. 
 
Тимчасовий контактний телефон (04596) 5-45-48.
Категорія: Україна | Переглядів: 493 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus