Головна » 2013 » Квітень » 6 » Водопілля – екзамен для гідротехніків
11:56
Водопілля – екзамен для гідротехніків
У зв’язку з різким потеплінням на початку квітня, синоптики передбачають можливі повені та залиття низинних місць в акваторії Дніпра, Десни, Прип’яті та інших річок Київщини. У приміщенні Київської ГЕС відбулася прес-конференція для ЗМІ. Відповіді на численні запитання давали генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» 

Ігор Сирота, директор філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» Олег Урманов та головний інженер–заступник генерального директора ПАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський. Ігор Сирота окреслив заходи, які вживаються компанією для підготовки пропуску води. «Цього року ми очікуємо рівень притоку води вище середнього. Через Київську ГЕС очікується пропуск води приблизно 5000-5500 метрів кубічних на секунду, з урахуванням останнього прогнозу після масштабних опадів. Враховуючи технічну можливість станції пропускати понад 14000 метрів кубічних, ніякої катастрофічної загрози цьогорічний паводок не несе», – вважає Ігор Сирота. 

Було наголошено, що компанія у своїй діяльності приділяє окрему увагу не лише технічному стану дамб, але й обладнанню, яке експлуатується ПАТ «Укргідроенерго». Зокрема, у 2013 році планується провести масштабне геологічне обстеження дамб та завершити реконструкцію ще шести гідроагрегатів за проектом «Реабілітація ГЕС», який частково фінансується Світовим банком. 

Олег Урманов ознайомив учасників заходу з інфраструктурою Київської ГЕС та її околицями, звернувши увагу що станція обладнана сучасною автоматизованою системою контролю безпеки гідротехнічних споруд. «Така система тут впроваджена вперше серед усіх станцій країн СНД. На ній встановлено найсучасніше іноземне обладнання. Окрім Київської, вона також діє на Кременчуцькій та Каховській ГЕС, а до кінця року заплановано встановити такі системи на всіх станціях нашої компанії», – повідомив гендиректор ПАТ «Укргідроенерго». Також він додав, що цього року влітку буде завершено реконструкцію останнього, двадцятого гідроагрегату Київської ГЕС. Це фактично означатиме те, що Київська станція вперше в Україні отримає нове гідросилове, механічне та електрон не обладнання. 

Київська ГЕС та ГАЕС готова до передбачуваних паводків – дамба витримає, Київське та Канівське водосховища можуть прийняти води внаслідок танення снігу. 

Марина ПОГОРЄЛОВА , «Слово» 
фото автора
Переглядів: 419 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus