Головна » 2014 » Липень » 26 » Вода, свіжий хліб та ліки для наших, із 72-ї
11:18
Вода, свіжий хліб та ліки для наших, із 72-ї
Цього тижня наші військові з 72-ї бригади, які перебувають на Донеччині та Луганщині у зоні проведення антитерористичної операції, отримали вагому підтримку з малої батьківщини – понад дві тонни провізії та амуніції. 
 
Цей важливий гуманітарний вантаж дійшов на передову в понеділок. А вдалося здійснити це – організувати, зібрати та відправити – за особистої допомоги народного депутата України Ярослава Москаленка. Йому просто зателефонував волонтер і відрапортував одним реченням: «Хлопці дякували за воду і за хліб!»…
 
Відправили нашим військовим мікроавтобус з тонною води, 45 бронежилетів четвертого рівня захисту та стільки ж касок, медикаменти та свіжий хліб.
 
Приємно, що є багато небайдужих, які охоче долучаються до підтримки наших хлопців. І їм окрема вдячність. Наприклад, керівництво комбінату «Цар Хліб» відмовилося приймати оплату за півтисячі буханок українського хліба, коли дізналися від Ярослава Миколайовича, для кого вони призначенні. А лікарі Вишгородської центральної районної лікарні оперативно відгукнулися, незважаючи на вихідні дні, і надали партію медикаментів першої необхідності, зокрема, бинти, вату, перекис водню, йодові, протигрибкові, антисептичні препарати, котрі парламентарій придбав за власні кошти.
 
Це не перший гуманітарний вантаж Ярослава Москаленка нашим бійцям на передову. Через незадовільне забезпечення наших військових, політик вирішив взяти шефство над двома батальйонами територіальної оборони. Минулого тижня на потреби 11-го батальйону «Київська Русь», що зараз дислокується на горі Карачун, він передав 60 бронежилетів, п’ять дизель-генераторів та 20 потужних ліхтарів. Водночас 25-му батальйону «Вишгородський», у якому також служать наші бійці, Ярослав Миколайович відправив тепловізор, прилад нічного бачення другого покоління, по п’ять дизель-генераторів і бензопил, змінний одяг, бронежилети четвертого рівня захисту, доукомплектував вантаж 460 карематами – щоб надати солдатам мінімально необхідні умови для відпочинку і відновлення сил.
 
Галина НАГОРНА
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 396 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus