Головна » 2015 » Січень » 31 » Виставка майстрів печворку
11:08
Виставка майстрів печворку
Минулої п’ятниці у приміщенні благодійного фонду Святої Ольги відбулося урочисте відкриття виставки робіт у стилі печворк. 
 
Подивитися на шедеври печворку Вишгородщини та поспілкуватися з їх авторами Наталією Понамаренко, Аллою  Матвієнко та Валентиною Висоцькою завітали представники міської ради Володимир Ткач та Ольга Мельник, президент благодійного фонду Святої Ольги Володимир Малишев, керівник  творчого об’єднання «Золоті ручки» Олена Кольвах, представники Вишгородського міського центру творчості «Джерело», творчих об’єднань «Світлиця» та «Золоті ручки», інші майстрині разом зі своїми діточками та усі небайдужі до тендітного мистецтва.
 
Клаптикове гаптування або печворк, як ще його називають,  це клаптикова техніка аплікації або шиття з клаптиків тканини. Цей вид прикладного мистецтва вимагає від майстра терпіння, копіткої роботи і, звичайно, бездоганного смаку. За трудомісткістю це сміливо можна порівняти з вишивкою, а сам виріб – із живописом, де замість фарб використовуються кольорові клаптики тканини. 
 
На виставці представлені різні варіації виробів: полотна, килимки, елегантні торбинки з елементами бісеру, яскраві подушки різного розміру, скатертини, різноманітні ляльки та інші іграшки. Усе вражає своєю ексклюзивністю та фантазійним розмахом. У кожен виріб вкладалася душа протягом довгого часу. 
 
Майстрині ознайомили присутніх із історією цього мистецтва, яке бере свій початок ще  до нашої ери. Клаптева мозаїка вважалася аристократичним мистецтвом і входила до складу приданого королев і принцес. Речі були майстерно виконані з найдорожчих тканин і вишукано обрамлені.
 
У залі панувала невимушена та сімейна атмосфера, адже  усі майстрині знайомі між собою. Присутні жваво обговорювали останні тенденції печворку та ділилися секретами улюбленої справи. Наприкінці усі бажаючі стали учасниками майстер класу з клаптикового шиття та поласували домашніми солодощами від майстринь.
 
Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 458 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus