Головна » 2015 » Квітень » 18 » Вищедубечанці відвідали музей
11:14
Вищедубечанці відвідали музей
Срібними передзвонами місцевого храму нещодавно зустрів учнів Вищедубечанської ЗОШ І-ІІІ ступенів музей Великої Віт­чизняної війни села Пилява.
 
Під час мітингу біля обелісків воїнам-визволителям діти, затамувавши подих, слухали розповідь працівників музею про героїчні сторінки нашого краю часів Великої Вітчизняної війни, хвилюючі пісні військової тематики, що закликали стати на захист країни, надихали бійців на подвиги. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув у полум’ї жахливої війни. 
 
З цікавістю учні ознайомилися з колекцією військової техніки часів війни та конструкцією сучасних бойових машин. Почуття вдячності і поваги до тих, хто захищав нашу Батьківщину в роки Великої Віт­чизняної війни та гордості за героїч­не минуле краї­ни переповнювало душі дітей і дорослих. Глибокі патріотичні почуття та емоції у школярів викликав перегляд відеофільму про сучасні Збройні Сили України, героїзм сьогоднішніх воїнів у боротьбі за незалежність нашої держави. Не осторонь цієї справи і учні Вищедубечанської школи. Волонтерська організація школи «Милосердні серця» провела значну роботу зі збору продуктів, теплих речей, коштів, дитячих малюнків для воїнів АТО.
 
Екскурсанти радо поспілкувалися з депутатом Київської обласної ради Олександром Приходьком, який подякував школярам за їх любов до рідного краю, за всі добрі справи, які вони роблять, побажав всім міцного здоров’я, родинного тепла і затишку, високих балів у навчанні і мирного майбуття. І, як підтвердження цих слів, зробив подарунок школі: два автомати для навчальних занять. За це ми щиро дякуємо народному депутату України Ярославу Москаленку. 
 
Бадьорі екскурсанти, сповнені нових знань і вражень, підкріпившись у гостинних господарів смачною солдатською кашею, солодощами і чаєм, повернулись до автобусів.
 
Дивлячись на цих дітей, які розуміють, якою ціною платить наш народ за сьогоднішнє мирне життя, переконуємося, що вони ростуть справжніми патріотами, надійними захисниками країни.
 
Н. МАТЛАХ,
педагог-організатор Вище­дубе­чанської ЗОШ І-ІІІ ст.
Переглядів: 459 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus