Головна » Вишгородщина

Наш український Ієрусалим

Наш український Ієрусалим

Нещодавно у Нових Петрівцях сталася подія, яка мала б бути знаковою не тільки для нашого Вишгородського району. У Межигір’ї, на місці церкви Преображення Господнього, основного храму із усіх п’яти храмів Межигірського монастиря, відбувся молебень за душами людей, які за роки функціонування монастиря знайшли тут вічний спокій.
 
Межигірський монастир – унікальне історичне явище не тільки для України, а й усього православного світу, адже заснований він був 988 року з благословення самого Володимира Хрестител ... Читати далі »

Виконання правил залежить від кожного

Виконання правил залежить від кожного

Мешканці Вишгорода вже помітили неабияку активізацію працівників Державтоінспекції у населених пунктах району та Вишгороді зокрема.
 
Посвідчені люди, відзначаючи помітні, певні позитивні зрушення, пліткують, що нова мітла гарно мете лише спочатку, а згодом усе піде звичайним шляхом. Розповісти детальніше про перші враження та подальші перспективи роботи «по-новому» ми попросили новопризначеного начальника Вишгородського районного відділення ДАІ Андрія Пожара.

«Діти Вишгородщини – воїнам АТО»

«Діти Вишгородщини – воїнам АТО»

Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. На жаль, сотні з них отримали поранення і знаходяться на лікуванні у шпиталях та лікарнях. Усім їм, як ніколи, потрібні увага, добре слово, повага та любов небайдужих людей.
 
Свою небайдужість постійно виявлять усі навчальні заклади Вишгородського району, організовуючи благодійні концерти дитячих художніх колективів, виставки-ярмарки дитячих творчих робіт тощо.
... Читати далі »

Свято радості, печалі і надії

Свято радості, печалі і надії

Саме так святом радості, печалі і надії – можна назвати передсвятковий восьмиберезневий захід Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування, який відбувся у залі Вишгородського міського центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело».  

Адже крім того, щоб подарувати працівникам центру гарний передсвятковий настрій, організатори свята долучили до нього ще й проведення акції по збору коштів родинам загиблих учасників АТО та продуктів у зону антитерори ... Читати далі »

Благодійність не має кордонів

Благодійність не має кордонів

Україна на сьогодні в центрі уваги всієї світової спільноти – нам співпереживають, нам допомагають. Днями допомога в Україну і, безпосередньо, до Вишгорода надійшла від китайської організації Червоного Хреста.
 
Загалом китайський Червоний Хрест планує спрямувати до України 3,2 мільйона доларів для допомоги вимушеним переселенцям і особам, які постраждали в зоні озброєного конфлікту на Донеччині  та Луганщині. Саме на таку суму передано обладнання для медичних установ. Частинку з цього гуманітарного вантажу днями ... Читати далі »

Вишгород має розвиватися пропорційно

Вишгород має розвиватися пропорційно

Досить тривалий час точаться суперечки і серед депутатів, і поміж простих вишгородчан про перспективу розвитку нашого міста: пріоритетні напрямки, першочергові завдання, послідовність вирішення нагальних проблем тощо. З цього приводу ми попросили висловитись Д.Ю. Новицького – мешканця Вишгорода, депутата Вишгородської міської ради, директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради.
 
– Шановний Дмитре Юрійовичу, наскільки мені відомо ще з дитинства Ви були знайомі ... Читати далі »

Недолугість гірше диверсії

Недолугість гірше диверсії

Останнім часом у Київській області почастішали випадки навмисного пошкодження трансформаторних підстанцій. Не обминуло це лихо і Вишгородський район. 
 
Зокрема у 2014 році несанкціоноване зливання масла або його крадіжки з промислових трансформаторів спостерігалося у ряді населених пунктів лівобережжя Вишгородщини. У Нижчій та Вищій Дубечнях, Пірновому, Сувиді… Подібним чином лише за 2014 рік підприємству районних електромереж завдано шкоди більш як на мільйон гривень. На якийсь час залишалися без енергопостачан ... Читати далі »

Перспективи розвитку і проблеми соціальних послуг

Перспективи розвитку і проблеми соціальних послуг

Міністерство соціальної політики України у партнерстві з Всеукраїнською громадською організацією «Ліга соціальних працівників України» провело черговий семінар, присвячений реформуванню і перспективам розвитку соціальних послуг у територіальних громадах, оптимізації системи управління у сфері соціального захисту населення.
 
У роботі семінару взяли участь працівники Мінсоцполітики, представники громадських організацій, управлінь соціального захисту населення, територіальних центрів, центрів соціальних служб для с ... Читати далі »

Лине пісня благодійна

Лине пісня благодійна

Минулої суботи у приміщені центру творчості «Дивосвіт» відбувся благодійний концерт з промовистою назвою «Своїх не забуваємо!». Організатори заходу – асоціація учасників АТО Вишгородщини.
 
Організатором концерту виступила ГО «Асоціація учасників АТО Вишгородщини». В якості артистів на сцені виступали самі учасники антитерористичної операції – розвідники 72-ї бригади, київський рок-гурт «Резон» та діти-переселенці – мешканці «Лісової застави». Орга ... Читати далі »

« 1 2 ... 60 61 62 63 64 ... 80 81 »