Головна » Вишгородщина

Роздуми про аграрні реформи або маємо те, що маємо…

Роздуми про аграрні реформи або маємо те, що маємо…

Чи задовольнить село запропонована нова аграрна політика і чи можна ії вважати реформаторською? У який спосіб відбувається приватизація (розпаювання) землі у фермерських господарствах. Чи з’явиться у землі господар? Чи зробить нова аграрна реформа бідні місцеві громади самодостатніми, сильними, впливовими і незалежними? Чи варто запровад­жувати мінімальний термін оренди землі і продаж земель сільськогосподарського призначення?   Кому допомагатиме держава?
 
Своїми роздумами з цього приводу ділиться голова гро ... Читати далі »

Обережно - вогонь

Обережно - вогонь

Початок пожежонебезпечного періоду щороку викликає тривогу і занепокоєння лісівників. Як стихійного лиха чекають вони весняного піку пожеж у квітні-травні, що буває через масове випалювання сухої трав'яної рослинності на полях, пустищах, вздовж доріг.
 
І це в той час, коли в держлісгоспах ще не закінчено влаштування мінералізованих смуг, не в повних обсягах проведено інші протипожежні заходи, не з'явився новий трав'яний покрив. Тому і виникає тоді найбільша кількість лісових пожеж. Торік за ці два весняних місяці у ДП "Вищедубечанське лісове господарство" трапилось 5 випадків (29 %), якими пройдено 1.7 га від загальної площі пожеж.
 
Погодні умови початком пожежонебезпечного періоду 2015 року на території України анамальні. ДП "Вищ ... Читати далі »

Пісня зміцнює дух

Пісня зміцнює дух

У рамках фестивалю народної  творчості  «Поліський віночок», започаткованого в селі Пилява, 6 березня, напередодні Міжнарожного жіночого дня, у гості до однієї з військових частин Вишгородського району з благодійним концертом завітали творчі колективи Будинку культури села Катюжанка: жіночий фольклорний ансамбль «Червона калина» та дитячий хоровий колектив «Світанок».
 
Керівники колективів Микола Анатолійович Манзик та Галина Миколаївна Глущенко підібрали цікавий репертуар. Вист ... Читати далі »

Засідання оперативного штабу

Засідання оперативного штабу

12 березня у приміщенні адміністративного будинку у Вишгороді під керівництвом заступника голови райдерж­адміністрації Валентини Духоти відбулось розширене засідання  районного оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням, життєзабезпеченням, наданням соціального захисту мешканцям Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Донецької та Луганської областей, які переселяються у Вишгородський район для тимчасового проживання, надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, їх сім’ям та іншим громадянам України, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції. 

Волейбол об’єднує всіх

Волейбол об’єднує всіх

Гарна традиція склалась у спортивного жіноцтва нашого міста і району – щороку на початку весни збиратися на невеличкий дружній турнір з волейболу. Ось і цього року традицію не було порушено, і чотири команди боролися за кубок турніру з волейболу серед жіночих команд Вишгородського району, присвяченого святу весни 8 Березня.
 
На волейбольному майданчику зустрічалися команди Вишгорода, Гаврилівки, Демидова та Лютежа. За віком гравці були надзвичайно різнні. В одній команді деколи водночас грали навіть різні покоління. ... Читати далі »

Служба порятунку 101

Служба порятунку 101

Після війни залишилось багато вибухонебезпечних предметів (авіаційні бомби, снаряди, інженерні і артилерійські міни, гранати, патрони та ін.).

Головну небезпеку в таких “подарунках” містять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу. Від вологи, перебування в землі, при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки – пікрати, які становлять основну небезпеку (зовні мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів).

... Читати далі »

« 1 2 ... 59 60 61 62 63 ... 80 81 »