Головна » Вишгородщина

Символ могутнього духу народу

Символ могутнього духу народу

26 квітня є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції, серед яких багато і наших земляків. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності.
 
Біля пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської катастрофи 24 квітня відбувся мітинг.  Голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ірина Побідаш, Вишгородський міський голова ... Читати далі »

Реформи стукають у двері

Реформи стукають у двері

Децентралізація влади та розвиток місцевого самоврядування в Україні на сьогоднішній день є одним із головних прагнень у роботі місцевих рад. Національною академією державного управління при Президенті України реалізована програма, спрямована на розвиток професійної компетентності голів районних рад. 
 
У рамках цієї програми організовано низку тематичних зустрічей, лекцій, тренінгів та круглих столів. 15 квітня голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш  взяла участь у всеукраїнському круглому столі «В ... Читати далі »

Стартував футбольний чемпіонат

Стартував футбольний чемпіонат

25 квітня стартував новий футбольний сезон на Вишгородщині. Сімнадцять футбольних колективів розподілені на дві ліги (вища та перша), 8 команд у вищій лізі та 9 команд у першій. У вищій лізі за почесне звання чемпіона району будуть змагатися наступні колективи: ФК «Діназ», ФК «Лісовичі», «Динамо КВПУ» (Катюжанка), «Депортіво» (Рикунь), «СНД» (Нижча Дубечня), «Інделек» (Вишгород), «Енергетик» (Вишгород), «Нептун» (Старі Петрівці).
 

Нова якість публічних послуг

Нова якість публічних послуг

Вишгородська районна державна адміністрація  спільно з організацією «Global Leadership» (США) розпочала впровадження довгострокової  міжнародної програми навчання державних службовців та представників органів місцевого самоврядування «Нова якість публічних послуг». 
 
Організація «Global Leadership» спеціалізується на проведені навчань як у бізнес-середовищі, так і для громадського сектору. У тренінгу беруть участь професійні тренери зі Сполучених Штатів Америки.   ... Читати далі »

Запрошуємо на навчання молодь

Запрошуємо на навчання молодь

Серед безлічі вищих навчальних закладів, які існують на території нашої Держави. 

Є такі, що готують майбутніх фахівців рятувальної справи це Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України (м. Черкаси), Національний університет цивільного захисту (м. Харків), Львівський державний університет безпеки життєдіяльності(м. Львів) та Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця), які готують висококваліфікованих фахівців рятувальної справи за освітньо &nda ... Читати далі »

Служба порятунку 101

Служба порятунку 101

Після війни залишилось багато вибухонебезпечних предметів (авіаційні бомби, снаряди, інженерні і артилерійські міни, гранати, патрони та ін.).

Головну небезпеку в таких «подарунках» містять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу. Від вологи, перебування в землі, при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки – пікрати, які становлять основну небезпеку (зовні мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів).

... Читати далі »

Курити - бісам кадити

Курити - бісам кадити

Є цікава східна притча: - Тютюнопаління в середньовіччі вважали страшним гріхом і на Заході, і на Сході.

Курців сікли батогами, ставили до ганебного стовпа, виганяли з міст, відбирали майно ... Але якось  один старий мула сказав : - "Не треба курців переслідувати. Ті, що палять тютюн, мають чотири незаперечні переваги:

Той, хто палить тютюн, той ніколи не постаріти;

Того, хто палить тютюн, ніколи не покусає собака (собака, як и свиня, у мусульман вважається нечистою твариною);

Того, хто палить тютюн, ніколи не обкрадуть злодії;

У того, хто палить тютюн, ніколи не народиться дівчинка  ... Читати далі »

Навчайте особистим прикладом

Навчайте особистим прикладом

Майже весь свій вільний час дітлахи проводять на вулицях, і тому не варте  ігнорування правила безпеки і на дорозі, що може привести до трагічних наслідків. 
 
Звертаємося до дорослих – ваша уважність, увага до дітей та особистий приклад щодо виконання правил дорожнього руху допоможе уникнути лиха. Безпека дітей залежить, насамперед, від вас. 
 

Поділились теплом і радістю

Поділились теплом і радістю

Великдень – світле радісне свято. У цей день прийнято ділити цю радість з рідними і близькими, добрими знайомими, обдаровувати їх великоднім хлібом та крашанками.
 
Громадяни похилого віку, котрі перебувають у стаціонарному відділенні для постійного проживання Вишгородського територіального центру соціального обслуговування, позбавлені такої радості. Бо вони – одинокі, у них немає рідні, яка б могла потурбуватись про них, привітати зі святом.
 
< ... Читати далі »

Завдання ставить час

Завдання ставить час

Шостого березня відбулася зустріч голови Київської облдержадміністрації Володимира Шандри з громадським активом Вишгородського району.
 
Участь у заході взяли голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш, заступники голови райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники установ, підприємств та організацій району, сільські голови, громадськість.
 
« 1 2 ... 57 58 59 60 61 ... 80 81 »