Головна » Вишгородщина

Молодь у сучасному медіапросторі

Молодь у сучасному медіапросторі

22-24 травня у стінах Київського палацу дітей та юнацтва пройшов триденний міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», що вже тринадцяту весну поспіль приймає під своє надійне крило талановитих молодих людей з усіх куточків України та світу, яких об’єднує одне благородне покликання – чесна журналістика.
 
Щороку оргкомітет заходу визначає соціально значиму та цікаву для молоді тематику, яка дозволяє юним учасникам якнайкраще розкрити свій творчий та дух ... Читати далі »

Виховання патріота – нагальне питання

Виховання патріота – нагальне питання

Справжнього чоловіка, воїна і захисника допомагає виховувати генетична пам’ять дідів-прадідів: славних запорожців і ветеранів Великої Вітчизняної війни, воїнів-афганців і учасників бойових дій. Але одними словами не навчиш, тому походи бойовими стежками, екскурсії до музеїв, зустрічі з воїнами-героями проходять часто. 
 
16 травня учні Синяківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів відвідали меморіал-музей Великої Вітчизняної війни у Пиляві. Біля обеліска Воїну-визволителю відбувся мітинг-реквієм, на якому бул ... Читати далі »

Українських мадонн голоси повертають у душу надію…

Українських мадонн голоси повертають у душу надію…

Травень багатий святами. Але День матері займає чи не найпочесніше місце, адже Мама для кожного – найрідніша і найдорожча людина, вона – Берегиня родини, сімейного вогнища, її добротою і молитвами тримається весь світ. Віддати пошанівок усім матерям Вишгородщини зібрались вишгородчани у Міжнародний день сім’ї в будинку культури «Енергетик».
 
Самодіяльні колективи Будинку культури підготували цікаву концертну програму. Однак іменинниками на цьому заході можна було назвати лауреата обласного конк ... Читати далі »

Будьте обережні під час грози!

Будьте обережні під час грози!

Електричні розряди під час грози несуть постійну загрозу людям. Блискавки, в яких зосереджена величезна руйнівна енергія, можуть влучати в різні об’єкти, збудовані людьми.

Але якщо на великих спорудах є можливість нейтралізувати їх удари через блискавковідводи, то житлові помешкання залишаються зовсім не захищеними від ударів блискавок. Особливу загрозу блискавки становлять для людей,  оскільки людина під час стихії зовсім не захищена. Проходження потужного електричного розряду через тіло людини у деяких випадках викликає короткочасне припинення дихання, але найча ... Читати далі »

Пожежники

Пожежники

Після війни залишилось багато вибухонебезпечних предметів (авіаційні бомби, снаряди, інженерні і артилерійські міни, гранати, патрони та ін.).

Головну небезпеку в таких “подарунках” містять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу. Від вологи, перебування в землі, при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки – пікрати, які становлять основну небезпеку (зовні мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів).

... Читати далі »

Згадали полеглих, вшанували живих

Згадали полеглих, вшанували живих

У День Перемоги у Вишгороді відбувся урочистий захід з нагоди 70-річниці Перемоги над нацизмом у Європі. 
 
На площі перед адмінбудинком, де було велелюдно, виступив оркестр студії «Водограй». Очільники району та міста, депутати районної та міської рад, працівники райдержадміністрації, апаратів районної та міської рад, ветерани, громадські організації, молодь, небайдужа громадськість Вишгорода – усі зібралися вшанувати пам’ять загиблих у війні 1939-1945 років. Громада урочистою ходою вирушила до ... Читати далі »

«Твої сини, Україно!»

«Твої сини, Україно!»

У Національному музеї-заповіднику відбулося відкриття  виставки «Твої сини, Україно!», яка є спільним проектом музею всеукраїнської громадської організації «Союз «Народна пам’ять» та благодійного фонду «З відкритим серцем у майбутнє». Презентація виставки пройшла 6 травня у день Святого Георгія Побідоносця, захисника перед Богом загиблих на полях боїв. 
 
Відкриваючі виставку, директор Національного музею-заповідника «Битва за Київ у1943 році» Іван Вікован ... Читати далі »

Наші стали призерами

Наші стали призерами

Минулої неділі у приміщенні Вишгородської районної КДЮСШ відбулась відкрита першість з волейболу серед  дів­чат 1998 року народження і молодших, присвячена  Дню Перемоги. З вітальним словом до учасників змагань звернувся директор Вишгородської районної комплексної дитячої  юнацької спортивної школи Микола Король. У змаганнях  взяли участь  команди з Бориспільської  ДЮСШ, Бородянської ДЮСШ, Вишгородської КДЮСШ та команда з Києва.  
 
Змагання відбулись по круговій системі, усі команди зі ... Читати далі »

Вклоняємось солдатам Перемоги

Вклоняємось солдатам Перемоги

Напередодні 9 травня  відбулися урочисті заходи, присвячені 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової вій­ни.
 
На площі біля Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» під  звуки фронтових мелодій духового оркестру зібралися ветерани Другої світової, представники обласної та районної держадміністрацій, численні гості та мешканці навколишніх населених пунктів зібралися, щоб вшанувати подвиг творців великої Перемоги, та доземно вклонитися ... Читати далі »

Присяглися на вірність Батьківщині

Присяглися на вірність Батьківщині

Минулої суботи у Вишгороді біля Меморіалу пам’яті на честь бійців 167-ї стрілецької дивізії, яка визволяла місто у далекому 1943 році, 604 призовники склали військову присягу на вір­ність Україні. 
 
Ритуал присяги відбувся на Співучому полі у присутності офіцерів військової частини Нацгвардії №3027, яку щойно поповнили молоді призовники з усієї України, батьків, вишгородчан і гостей міста. 
 
« 1 2 ... 56 57 58 59 60 ... 80 81 »