Головна » Вишгородщина

Засідання оперативного штабу

Засідання оперативного штабу

Надання допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в АТО, демобілізованим, їх родинам, переселенцям

11 червня у приміщенні адміністративного будинку у м. Вишгороді за участю заступника голови Київської облдержадміністрації Д.В.Христюка відбулося засідання районного оперативного штабу з вирішення питань, пов’язаних з розміщенням, життєзабезпеченням, наданням соціаль ... Читати далі »

Світлій пам’яті Віктора Решетняка

Світлій пам’яті Віктора Решетняка

Минулого вівторка, 16 червня, Вишгород та Вишгородщина попрощалися з Вишгородським міським головою Решетняком Віктором Олександровичем, який передчасно ступив за межу вічності на 66-му році життя.
 
Прощання відбулося у малій залі адмінбудинку, далі жалобна процесія пройшла проспектом Мазепи до перехрестя вулиці Шолуденка. Заупокійну молитву відслужили у храмі св. Бориса і Гліба. 
 

Осещино рідна, «Венеціє» мила...

Осещино рідна, «Венеціє» мила...

Осещина – старовинне, унікальне, мальовниче, створене самою матінкою природою село-«Венеція», яке було розташоване на острові.
 
Згідно з історичними літописами, документами та розповідями-переказами місцевих старожилів острів Осещина омивався водами: з південної частини річкою Крючок, правою притокою Десни, зі східної, від Хотянівки, рукавом-протокою від Крючка – Гнилуша, який впадав в озеро Підхатнє. Із західної частини рукавом-притокою Драхловка, а з північної частини рукавом Мишичин. А навкруги О ... Читати далі »

Є міграційний приріст

Є міграційний приріст

Станом на 1 квітня 2015 року на Вишгородщині, за оцінкою, проживало 73135 осіб. Чисельність наявного населення по Вишгороду становила 27502 осіб, по смт Димер – 5794 осіб. За січень-березень 2015 року чисельність населення району збільшилась на 141 особу.
 
Збільшення чисельності населення району відбулося виключно за рахунок міграційного приросту (219 осіб), водночас зафіксовано природне скорочення населення (78 осіб). На постійне місце проживання в район за січень-квітень 2015 року прибуло 384 мешканці, вибуло за меж ... Читати далі »

Не зупинятись на досягнутому

Не зупинятись на досягнутому

Звітно-виборна конференція Вишгородської районної організації Товариства Червоного Хреста України стала, по суті, підсумком діяльності благодійної та медико-соціальної роботи всієї районної громади.
 
На конференцію було обрано 106 делегатів із 32 первинних організацій Товариства, а у звіті голови ВРОТЧХ Ірини Правдивої та виступах членів Товариства, представників підприємств та організацій, що з ним співпрацюють, звучали цифри і факти, які демонструють надзвичайно високу активність цієї громадської організації, розповідають ... Читати далі »

Щасливої життєвої дороги!

Щасливої життєвої дороги!

Парад випускників навчальних закладів району з прапорами України, жовто-блакитними кульками та квітами урочистою ходою пройшов 29 травня вулицями Вишгорода від будинку культури «Енергетик» до ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт». 
 
Ідучи головною вулицею Вишгорода з великим державним прапором України, випускники висловили свої патріотичні почуття та вшанували пам’ять усіх, хто віддав своє життя за незалежність України, хвилиною мовчання. В урочистостях взяли участь голова Вишгородської райдержадміністрації ... Читати далі »

Посіяв конопель – можна «сісти»

Посіяв конопель – можна «сісти»

В Україні розпочато операцію під умовною назвою «Мак», яка триватиме з травня по вересень 2015 року. Буде проведено комплекс оперативно-профілактичних  заходів, спрямованих на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів. 
 
Попереджаємо жителів Вишгорода та Вишгородського району про недопущення нелегального посіву нарковмісних рослин на територіях присадибних ділянок, дач та в інших місцях. За незаконний посів або незаконне вирощув ... Читати далі »

У районі тепер є зоопарк

У районі тепер є зоопарк

16 травня у Демидові відкрився новий зоопарк під назвою «12 місяців».  За тваринами спостерігають близько 50 спеціалістів з відповідною освітою: зоологи та ветеринари.
 
Для тварин створені максимально наближені до природних місця для перебування, аж до вентиляції повітря і температури в приміщеннях. Тварини були придбані в Київському та Миколаївському зоопарках, приватних закладах, Чехії та інших місцях, але жоден звір не взятий з дикої природи – усі адаптовані до спілкування з людьми.< ... Читати далі »

Пилява фестивальна: дзвенить «Поліський віночок»

Пилява фестивальна: дзвенить «Поліський віночок»

Передостання травнева субота для багатьох дітей нашого району видалась не тільки по-літньому теплою, а ще й цікавою, веселою, пісенною. У Пиляві цього дня організатори фестивалю «Поліський віночок» проводили заключний етап першого фестивалю, який було започатковано у липні минулого року, коли перед жителями Богданівської громади виступили два колективи із Демидова – «Любисток» та «Чиста криниця». З того часу на сцені філіалу музею свою творчість продемонстрували більше 10 колективів району.
 

До українського Єрусалиму

До українського Єрусалиму

У православне свято Воскресіння Христового благодійний фонд «Покоління» організував для вишгородчан духовну екскурсію у Межигір’я. 
 
– Надзвичайно приємно, що ця наша подорож відбувається у день православного свята та ще і в День вишиванки, – сказав, звертаючись до учасників екскурсії, голова правління благодійного фонду Валерій Виговський. – Ми свідомі того, що ми – українці, і більшість з нас в українських вишиванках. Ми свідомі того, що тільки духовне відродження по-справжнь ... Читати далі »

« 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 80 81 »