Головна » Вишгородщина

Козацькі традиції – невмирущі

Козацькі традиції – невмирущі

Напередодні Покрови Святої Богородиці у Хотянівській загальноосвітній школі I-III ст. відбулося дитяче свято. До цієї дати та Дня захисника України були запрошені військовослужбовці, котрі брали участь в антитерористичній операції на східних теренах нашої держави. Святковий концерт на честь свята підготував педагогічний колектив Хотянівської загальноосвітньої школи, працівники сільської ради, учні, батьки та запрошені учасники АТО.
– Цього разу посвячуємо у козачата теперішніх другокласників, – розповідає директор Хотянівської школи Олена Нікуліна. – «Першачки» з гордовитою цікавістю спостерігають за посвятою своїх старших товаришів у козаки, адже наступного року передавати естафету будуть саме їм. А сьогодні троє справжніх героїв АТО взяли безпосередню у ... Читати далі »

Золота осінь «літніх» людей

Золота осінь «літніх» людей

Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні це також і День ветерана – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
За міжнародною класифікацією особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. За даними Держкомстату України, кожен п’ятий мешканець – це особа похилого віку, шоста їх частина самотні люди. Половині із самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя. Понад  80% з них вимушені існувати нижче межі бідності, що аж ніяк н ... Читати далі »

Вдалий приклад для наслідування

Вдалий приклад для наслідування

Сьогодні районна державна адміністрація зосереджує свої зусилля на пошуках нових джерел надходжень до районного бюджету. Поряд із підтримкою підприємств району наразі впроваджується програма стимулювання зміни податкової прописки великих сіл району. Першим вдалим результатом впровадження цієї програми стало рішення одного з найуспішніших правників Києва Золтана Русанюка прописатися у Катюжанці. Це стало можливим після того, як голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган звернувся до нього з пропозицією платити податки у бюджет нашого району. 
Золтан Русанюк щороку сплачує близько двох мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб і до останнього часу ці кошти потрапляли до бюджету столиці, де їх використання було неможливо відстежити. 
&n ... Читати далі »

Визначили першочергові завдання

Визначили першочергові завдання

Минулої п’ятниці у великій залі адмінбудинку за ініціативи голови Вишгородської райдержадміністрації Олександра Горгана відбулася стратегічна сесія, участь у якій взяли сільські голови, керівники державних та комунальних установ, керівники загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, дільничні інспектори Вишгородського РВ ГУМВС України в Київській області та громадських активістів та працівники апарату райдержадміністрації.
У ході інтерактивної бесіди обговорювалися такі питання. Що потрібно зробити, щоб у селі чи селищі, з’явилися нові робочі місця? Яким громадянин бачить своє село у перспективі двох років? Що стримує розвиток села, селища, міста? Що саме і ким повинно бути зроблено, щоб отримати нову якість життя? Кожен присутній мав змогу висло ... Читати далі »

Ми пам’ятаємо тебе, Костя!

Ми пам’ятаємо тебе, Костя!

Війна, яку дехто вперто продовжує називати АТО, навічно закарбується у наших серцях. Втрачаючи найцінніше – наших рідних і близьких, друзів і знайомих, часто не можемо повірити, що вже нема, не буде ніколи їх поряд.
25 вересня, у день народження Костянтина Непопа, на будинку Вишгородської школи №1, де навчався герой, відкрито пам’ятну меморіальну дошку. Вшанувати пам’ять героя прийшло багато людей – керівники району і міста, рідні, друзі, бойові побратими, учнівська молодь. 
Костя загинув на Донбасі –  підірвався на фугасі автомобіль. На кляту війну пішов добровольцем у червні 2014 року. Мав звання сержанта. Був командиром відділення 95-ї окремої аеромобільної бригади. Указом Президента України №213/2015 від 9 квітня 2015 року «За ос ... Читати далі »

Без права на помилку

Без права на помилку

Щодня так само, як і всі вишгородці, їду на роботу по нашому місту. Останнім часом дедалі більше відчувається, що місцеві вибори на носі – узбіччя вже давно майорять білбордами, сіті-лайтами з обличчями кандидатів, паркани розписані мерськими гаслами. Одним словом, усе як завжди, як у традиційну виборчу кампанію.
Лише одне – ці вибори не традиційні. Уперше за 24 роки ми обиратимемо місцеву владу за новим законодавством. На думку парламенту, максимально наближеним до європейських форм місцевого самоврядування. Обираємо в розпал проведення важливої реформи – децентралізації. Тому важливо не помилитися. Бо на цих людей ми перекладаємо, як ще ніколи за часів незалежності, велику відповідальність – доручаємо їм ставити на ноги новостворені громади, управляти публічн ... Читати далі »

«Лелеченя» розправляє крила

«Лелеченя» розправляє крила

24 вересня голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган відвідав дитячий садок «Лелеченя», що знаходиться у селі Катюжанка. На гостину до діток Олександр Любомирович приїхав з цікавими гостинцями для малечі та привітав колектив дошкільної установи з професійним святом – Все­українським днем дошкілля. 
– Відбудова закладів дошкільної освіти, є одним з пріоритетних напрямів моєї роботи, оскільки в нашому районі це питання останнім часом постало досить гостро. В обов’язковому порядку кожна молода родина повинна мати можливість влаштувати свою дитину у садочок, і не десь там, в іншому кінці району, що автоматично створює проблеми батькам, а у своєму населеному пункті, особливо це стосується густонаселених сіл. Це привабить молоді сім&rs ... Читати далі »

П’ятнадцятий творчий сезон «Дивосвіту»

П’ятнадцятий творчий сезон «Дивосвіту»

8 вересня на центральній площі Вишгорода було на диво гамірно і весело. Цей дивовижний настрій створювали юні митці з Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», який того дня відкривав свій п’ятнадцятий творчий сезон.
Поєднуючи «красиве і корисне», дивосвітівці, крім концертної програми, підготували цікаві майстер-класи від різних мистецьких студій, тематичні майданчики, а також влаштували благодійний ярмарок «Діти – воїнам АТО».
І діти, і дорослі мали змогу дечого навчитися у юних майстринь з мистецьких студій «Чарівна голка», «Орнамент», «Декоративна мозаїка», «Мрія», «Витівки», «Чарівні кольори»; малювали разом з ... Читати далі »

Нічиє – не значить своє…

Нічиє – не значить своє…

Минулого четверга під час чергового об’їзду району активістами громадської організації «Зелений корпус», яка вже довгий час займається виявленням несанкціонованих звалищ та інших порушень природоохоронного законодавства, включаючи незаконне використання надр, було виявлено факт проведення земельних робіт в районі зоопарку «12 місяців», що поблизу села Демидів.

Під’їхавши ближче, представники громадської організації побачили виритий екскаватором рів близько 900 метрів, на дні якого лежала азбестова труба, у деяких місцях пошкоджена технікою. Активісти миттєво доповіли про ситуацію голові Вишгородської райдержадміністрації Олександру Горгану, з яким перебувають у тісній співпраці.

Зі ... Читати далі »

Кожен день у бій з вогнем

Кожен день у бій з вогнем

Для мене, як і багатьох моїх живих і, на жаль, вже померлих колег,  День рятівника має особливе значення і трагічне забарвлення. Більшість із ветеранів­пожежників, колишніх працівників служби цивільного захисту населення брали участь у ліквідації наймасштабнішої аварії техногенного характеру на Чорнобильській атомній електростанції. У мене і зараз стоять перед очима обличчя моїх однокашників різних років по Черкаському пожежно­технічному училищу – Володимира Правика, Віктора Кібенка, начальника воєнізованої пожежної частини №2 Леоніда Телятникова, інших товаришів, які передчасно відійшли у потойбіччя. 14 вересня, напередодні професійного свята, помер ще один ліквідатор­пожежник – невгамовний життєлюб і веселун Сергій Мурга. Раніше – пожежник Леонід Шаврей, брат від ... Читати далі »

« 1 2 ... 53 54 55 56 57 ... 80 81 »