Головна » Вишгородщина

Храм – духовний центр села

Храм – духовний центр села

Останні жовтневі дні в історії села Вахівка ознаменувалися довгоочікуваною та святковою подією – урочистим відкриттям  і освяченням храму на честь святого апостола і євангеліста Луки. В урочистій церемонії взяли участь жителі села та численні гості з Вишгорода та району.
30 жовтня управляючий справами УПЦ, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній здійснив чин освячення храму і звершив у ньому Божественну літургію. Його високопреосвященству співслужили секретар єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, благочинний Вишгородського благочиння протоієрей Дмитро Денисенко і настоятель храму ієрей Анатолій Романюк. 
На малому вході за труди на благо церкви митрополит Антоній нагородив настоятеля правом носіння наперсного хреста. Після ... Читати далі »

Пам’ять – найкраща подяка

Пам’ять – найкраща подяка

Співробітниками музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» 19 жовтня, у день визволення Сухолуччя, проведено виїзну акцію, присвячену пам’яті загиблих визволителів Києва на Ясногородському плацдармі 1943 року, 71-й річниці визволення України та 72-й річниці визволення вишгородської землі від нацистських загарбників. 
Саме Ясногородський плацдарм восени 1943 року підготував міцний фундамент для створення та розширення Лютізького плацдарму, забезпечивши надійний правий фланг наступу ударного групування 38-ї армії на Київ. Віддаючи життя в районі Ясногородки, солдати стримували сили гітлерівців, що могли бути перекинутими в район Лютежа. Останки загиблих воїнів пошуковці Вишгородського району підіймають на місцях боїв колишнього Ясногородського плацдарму до цьог ... Читати далі »

Воїнам АТО потрібні «щасливі автомобілі»

Воїнам АТО потрібні «щасливі автомобілі»

22 жовтня у Лютіжі відбулась урочиста передача трьох оновлених легкових автомобілів, що незабаром  відправлять  у зону проведення АТО. У заході взяли участь голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Горган, перший заступник голови РДА В’ячеслав Савенок, бійці 25-го батальйону «Київська Русь», волонтери та настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Київського патріархату отець Андрій, який розпочав з молитви та благословив усіх присутніх. 
Отець Андрій освятив автомобілі, щоб вони довго служили нашим землякам – бійцям у зоні проведення антитерористичної операції.
– Я щиро дякую Олександру Горгану та В’ячеславу Савенку за небайдужість та увагу. Вони з самого початку бойових дій і дотепер підтримують воїнів та допомагаю ... Читати далі »

Справ непочатий край

Справ непочатий край

Нелегким видався останній місяць – сотні зустрічей з людьми у трудових колективах та на прибудинковій території, їх зауваження і пропозиції щодо посади міського голови, їх болі і переживання, і надія, що хтось допоможе… 
Чимало було таких звернень, які треба було вирішити терміново, і я допомагав, не відкладаючи їх у довгий ящик – лікування сина учасника АТО, який перебуває у реанімації, забезпечення ліками першої необхідності  центральної районної лікарні, підтримка матері загиблого воїна-афганця, облаштування прибудинкової території на вулиці Кургузова, допомога у фінансуванні участі плавців ДЮСШ у обласних зборах та багато іншого.
Щодо загальноміських проблем, то я  не давав якихось обіцянок, а просто розповідав, як ту чи іншу проблему можна ... Читати далі »

Щемлива зустріч у «Барвінку»

Щемлива зустріч у «Барвінку»

Осінні дні надихають на спогади. Ще лист зелений і жовтий, і багряний вабить око, височіють світлі небеса, а в повітрі уже повіває прохолодою. Саме в один із таких чудових днів у дошкільному навчальному закладі «Барвінок» Лютізької сільської ради відбулось свято «Осінь в Україні». Дітлахи, яким не звикати виступати перед однолітками і батьками, гостями, односельцями, цього разу були особливо збуджені. Адже сьогодні чекали не просто гостей, а воїнів, колишніх вихованців «Барвінка»!
Зацікавленими поглядами зустрічали діти колишніх вихованців нашого садочка, слухаючи завідуючу дошкільним закладом Т. Костюченко: «… Погляньте, ось ці дорослі чоловіки теж були маленькими, як ви і ходили в цей садочок, їли такі ж каші і котлетки, сиділи на цих ... Читати далі »

Побажання громади вже виконуються

Побажання громади вже виконуються

У Козаровичах розпочався капітальний ремонт поштового відділення. Це стало можливим після того, як голова райдержадміністрації Олександр Горган ініціював цю справу та запросив на інспекційну нараду в район директора Київської обласної дирекції УДППЗ «Укр­пошта» Івана Турчака. За підсумками наради було прийнято рішення про масштабну модернізацію поштових відділень Вишгородського району. Ремонт пошти в Козаровичах, який здійснюється за кошти «Укрпошти» – один з багатьох проектів покращення надання послуг мешканцям Вишгородщини.
21 вересня, під час ознайомлення з ходом ремонту та якістю виконаних робіт, Олександр Горган зазначив: «Ремонт поштового відділення в Козаровичах – це одна з багатьох реальних справ, якими влада відчутно покращує житт ... Читати далі »

Переймаємо успішний досвід

Переймаємо успішний досвід

17 жовтня в малому залі Вишгородської РДА в рамках реалізації проекту «Обмін досвідом у сфері законодавчої діяльності»  відбувся круглий стіл на тему «Прозорість та ефективність роботи місцевих органів влади в контексті реформ у галузі юстиції». 
У заході взяли участь голова райдержадміністрації Олександр Горган, голова районної ради Ірина Побідаш, заступник Вишгородського міського голови Олександр Ростовцев, керівник  адміністративного центру адміністрації Ольга Камінська, начальник управління юстиції Вишгородського району Наталія Костюченко, керівник відділу державної виконавчої служби управління юстиції Андрій Кучер, керівник реєстраційної служби Ігор Кучерявий, заступник начальника пенсійного фонду Наталія Кудрінська, виконавчий заступник зак ... Читати далі »

Про утворення територіальних виборчих округів

Про утворення територіальних виборчих округів

Керуючись частиною шостою статті 17 Закону України «Про місцеві вибори» районна виборча комісія в и р і ш и л а: 
Утворити територіальні виборчі округи по виборах депутатів Вишгородської районної ради:

Вишгородський територіальний виборчий округ № 1.
У м. Вишгород межі округу включають:
По виборчій дільниці 320342: вул. Набережна, 22; вул. Глібова; вул. Київська, 2-12, 20; вул. Володимира Мономаха; вул. КЛИДС №102; вул. Космонавтів; вул. Максимовича; вул. Піщана; вул. О. Довженка; вул. Святославська; квартал 87.
По виборчій дільниці 320343: пр-т Шевченка 2-Д, 6-А, 7, 7/1, 7-А, 9, 9-А, 11; вул. Набережна, 8,12; пров. Прожекторний; вул. Коцюбинського; вул. Космонавта Поповича.
 Орієнтовна ... Читати далі »

Пріоритет: модернізація об’єктів соціальної сфери

Пріоритет: модернізація об’єктів соціальної сфери

15 жовтня у приміщенні Вишгородської райдержадміністрації відбулося останнє засідання 46-ї сесії Вишгородської районної ради VI скликання, під час якого розглянуто низку важливих питань, що стосуються соціально-економічної діяльності та подальшого розвитку району.
Першим питанням порядку денного розглянуто стан підготовки об’єктів комунальної власності району до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 р.р.
Під час засідання затверджено звіт про витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за липень, серпень, вересень 2015 року.
Внесено зміни до рішення районної ради від 25 червня 2015 року №591-44-VI «Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2015 рік».
 Одноголосно проголосували депутати за ... Читати далі »

Йдуть люди до святих місць

Йдуть люди до святих місць

Указом Президента України від 14 жовтня 2014 року прийнято рішення про відзначення Дня захисника Вітчизни у день святої Покрови.  Цього дня вдячні люди прийдуть до тих місць, де пролилась кров оборонців рідної землі, де поховані герої, які поклали своє життя на алтар Батьківщини. 
У кожному населеному пункті  братські могили, ці святі місця, майже скрізь і завжди знаходяться в доглянутому вигляді.
У Демидові, на сільському кладовищі, до Дня захисника Віт­чизни стараннями сільської ради оновлено меморіальну стелу, що була споруджена ще в 70-х роках минулого століття. Урочисто виглядає зараз меморіал: чорне плиткове обрамлення на землі гармонує з двома гранітними дошками, на яких викарбувано імена 249 односельчан, які загинули на фронтах Другої світової вій­ ... Читати далі »

« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 80 81 »