Головна » 2017 » Жовтень » 5 » Вишгород: день народження під покровом століть
16:57
Вишгород: день народження під покровом століть

Минулими вихідними Вишгород відсвяткував 1071-й  рік від дня заснування міста. 
Напередодні святкування, у п’ятницю, у місті відкрили новий ігровий дитячий майданчик на Набережній, 8, та оновили Галявину казок, встановивши нові скульптури. Також у центрі Вишгорода з’явилася перша лавка із сонячною батареєю. Цим подарунком місту мешканці завдячують енергетикам. А під вечір вишгородчан об’єднали «Теплі вечори збирають друзів» на площі поблизу РБК «Енергетик». 
У суботу о 10.00 біля пам’ятника покровителям Вишгорода святим Борису та Глібу розпочався молебень, який об’єднав п’ять релігійних громад у молитві за мир та злагоду.
Згодом на центральній площі Вишгорода біля адмінбудинку відбулася вже традиційна весільна церемонія, під час якої побралися дві пари. Подивитися на зворушливе дійство і привітати молодят зібралися не лише їхні рідні, а й мешканці міста. До привітань долучився і Вишгородський міський голова Олексій Момот, котрий побажав молодим щасливого подружнього життя і вручив сертифікати на придбання побутової техніки.
Уздовж проспекту Мазепи розкинулася «Алея майстрів», представлена спілкою майстрів народного мистецтва Вишгорода, майстрами, які уперше презентували свої роботи, та гостями з Вишгородського району. Загалом понад 80 майстрів представили свої витвори. Кожен охочий мав нагоду помилуватися, а при бажанні придбати вишукані речі, зроблені з любов’ю. 
Із 13.00 в  «Енергетику» був організований майданчик дитячих розваг,  у якому взяли участь чимало дитячих колективів Вишгорода. На сцені вони продемонстрували свої неймовірні номери, створивши незабутній концерт. Тим часом на базі Вишгородської ДЮСШ відбувся вже традиційний, присвячений Дню Вишгорода, турнір з настільного тенісу серед дорослих.
Поблизу пам’ятника святим Борису і Глібу вишгородчан та гостей міста із святом привітав оновлений оркестр «Good Times». Потім свої відточені бойові рухи продемонстрували вихованці спортивного клубу «Характерник».
У другій половині дня відбулася урочиста хода від пам’ятника покровителям міста до Набережної Київського водосховища на чолі із керівництвом міста та головою Київської облдержадміністрації Олександром Горганом. Участь у ході взяли барабанщиці із «Drum Station», СК «Характерник», вихованці якого розгорнули 30-метровий прапор України, та декілька груп Вишгородського танцювального колективу «Клерико» – це, безумовно, стало дивовижною окрасою колони.
Увечері на Співочому полі сцену заповнили творчі таланти Вишгородщини з центрів творчості «Дивосвіт» і «Джерело», РБК «Енергетик», а також Вишгородський танцювальний колектив «Клерико», що дивував присутніх цікавими  танцювальними постановками. Гостем свята став гурт «ТІК» на чолі із фронтменом Віктором Бронюком, який своїми запальними піснями змусив вишгородчан та гостей танцювати. Завершив концертну програму український діджей Анатолій Топольський ( Tapolsky).
Гарна організація свята сприяла гуртуванню та спільному святкуванню вишгородчан та гостей міста. Ніхто не сумував на святі древнього і вічно молодого Вишгорода!

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»
 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 670 | Додав: slovo
comments powered by Disqus