Головна » 2015 » Листопад » 19 » Виробничникам – практичні навички першої медичної допомоги
21:10
Виробничникам – практичні навички першої медичної допомоги

Нещодавно у Вишгороді відбувся тренінг у рамках програми «Регіональна ініціатива з охорони здоров’я» за підтримки Київської обласної та Вишгородської районної організацій Товариства Червоного Хреста України. Партнером заходу виступив навчально-курсовий комбінат АТВТ «Трест «Південатоменергобуд» за підтримки Сергія Костирка, який надав приміщення для проведення тренінгу. 
Протягом двох днів тренер Марина Сметана провела навчання по наданню першої медичної допомоги потерпілим для представників підприємств, організацій міста та району (ТОВ «Чіпси Люкс», Вишгородське МКП, «Водоканал», ТОВ «Хенкель Баутехнік (Україна)», ТОВ «Кен Пак (Україна)», «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС», відділ виконавчого ВДФССНВ у Вишгородському районі, новостворений загін швидкого реагування міста Вишгород та ін. Учасники мали змогу отримати практичні навички по комплексу термінових заходів, спрямованих на припинення дії фактора (джерела) ураження, на усунення явищ, що загрожують життю, на полегшення страждань і підготовку потерпілого для відправлення до лікувально-профілактичного закладу, що вживаються в разі нещасних випадків і раптових захворювань.
Голова Вишгородської районної ОТЧХУ Ірина Правдива відзначила: «Як правило, першу медичну допомогу надають працівники, котрі перебувають поруч. Для полегшення стану потерпілої людини чи навіть врятування їй життя треба знати, як надати першу допомогу. Нам приємно констатувати той факт, що керівники підприємств зацікавлені у навчанні своїх працівників, які, у свою чергу, удосконалюють та здобувають нові знання та навички і несуть відповідальність за здоров’я та життя своїх колег. Ми зацікавлені у проведенні таких тренінгів для інших підприємств, організацій різних форм власності. Враховуючи те, що тематика тренінгу в цілому відповідала духу та є близькою за тематикою до основної діяльності навчально-курсового комбінату, основним напрямом якого є навчання з питань охорони праці, у тому числі і з питань надання першої медичної допомоги, а також той факт, що комбінат налічує тисячі слухачів по всій територій України, НКК АТВТ «Трест «Південатоменергобуд» і в подальшому планує сприяти проведенню тренінгів з навчання по наданню першої медичної допомоги.

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 439 | Додав: slovo
comments powered by Disqus