Головна » 2015 » Березень » 7 » Виконання правил залежить від кожного
10:59
Виконання правил залежить від кожного
Мешканці Вишгорода вже помітили неабияку активізацію працівників Державтоінспекції у населених пунктах району та Вишгороді зокрема.
 
Посвідчені люди, відзначаючи помітні, певні позитивні зрушення, пліткують, що нова мітла гарно мете лише спочатку, а згодом усе піде звичайним шляхом. Розповісти детальніше про перші враження та подальші перспективи роботи «по-новому» ми попросили новопризначеного начальника Вишгородського районного відділення ДАІ Андрія Пожара.
 
– Ламати через коліно старі напрацювання службою ДАІ району я не збираюся. А от вдосконалити з допомогою особового складу підрозділу мені, принаймні, хотілося б, адже у вічі всім кидаються і заважають проблеми, що створюються автотранспортом у тих чи інших населених пунктах району. Та й у райцентрі далеко не все гаразд. Взяти хоча б центр міста. У зв’язку із введенням в експлуатацію торгового центру «Вilla» загострилися і старі, раніше не вирішені проблеми. Пішоходи, які «набивають» так звану «кишеню» перед магазином, як заважали так і заважають під’їзду на зупинку маршрутним автобусам. Заважають і водії, які стоять на зупинках із порушеннями правил дорожнього руху, а то й на зупинках громадського транспорту. Постійно виникають сварки і непорозуміння між учасниками руху транспортом і пішоходами. З пішоходами та водіями-порушниками систематично проводяться роз’яснювальні бесіди та складаються адміністративні протоколи за порушення ПДР.
 
Таким чином викристалізувалася прерогатива найближчої роботи. Накреслене вже втілюється в життя. Так лише сліпий не помітить збільшення кількості дорожніх патрулів у центрі міста. Зараз намагаємося, у результаті тісної співпраці з міською радою, якось оптимізувати рух на вищевказаній ділянці. З цією метою встановимо ряд нових знаків, за порушення котрих маємо намір і вже штрафуємо порушників – не тільки водіїв, а й пішоходів.
 
Ще одним аспектом перспективної роботи, яку вже розпочали, є посилення боротьби з незаконним видобуванням піску, чорнозему, глини тощо. Разом із колегами, співробітниками ДАІ району, провели інспекцію місць потенційного видобутку корисних копалин і попереджатимемо  можливі зловживання.
 
Так уже є «перша ластівка». Другого березня затримано вантажівку «КАМАЗ» у Вишгороді по вулиці Промисловій, що перевозила чорнозем без відповідних документів. Автомобіль було затримано і доставлено в райвідділ.
 
Загалом розповідати детально про конкретні здобутки та плани подальшої роботи не хотілося б, адже з призначення минув занадто короткий проміжок часу. Можу лише сказати, що за останні дні викрито, зокрема, водія, який після аварії зник з місця ДТП, що трапилася в центрі Вишгорода 16 лютого. З початку року є 9 випадків дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. Чотири чоловіки загинуло. Остання дорожньо-транспортна пригода, що сталася 2 березня у Нових Петрівцях, на щастя, закінчилася не летально, але потерпіла потрапила до лікарні з переломом ноги. Прохання до пішоходів переходити проїзжу частину лише в означених «зеб­рою» місцях, а водіїв, які керують транспортними засобами, бути обачнішими при керуванні транспортом у населених пунктах та пропускати пішоходів на пішохідних доріжках.
 
Упевнений, що активізацію роботи та позитивні зрушення, що відбулися протягом цього місяця, люди помітили. Здебільшого підтримали. Скептиків же можна в цьому переконати конкретними результатами, які, сподіваюся, найближчим часом стануть зримими, при умові дієвої підтримки з боку районної ради, депутатського корпусу, міської ради та громадян району.
 
Андрій ПОЖАР,
начальник відділення ДАІ Вишгородського району
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 375 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus