Головна » 2015 » Грудень » 14 » Відзначено благородну працю
12:13
Відзначено благородну працю

5 грудня  світова громадськість відзначала Міжнародний день волонтерів. Рішення про це свято було прийняте Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської «волонтери») – це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Вони присвячують йому свій талант, час, енергію, не чекаючи винагороди. Наприклад, такі люди добровільно зголошуються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати чи брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії рідним містом, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. Більш того, добровольці допомагають персоналу в дитячих будинках і будинках пристарілих, поспішають на допомогу при ліквідації наслідків стихійних лих.
З часів Революції Гідності волонтерство стало невід’ємною частиною суспільного життя країни. Події на сході держави вплинули на те, що майже кожний громадянин нашої держави так чи інакше став волонтером.  Відтак, Міжнародний день волонтерів для українців уже декілька років поспіль  є народним святом. На теренах нашого району з перших днів антитерористичної операції також виник потужний волонтерський рух, який є досить активним і сьогодні. 
З нагоди відзначення Міжнародного дня волонтера 8 грудня у малій актовій залі адмінбудинку відбулась зустріч керівників району та Вишгородського міського голови з  представниками Координаційної волонтерської ради при Вишгородській райдержадміністрації, волонтерами, учасниками волонтерських об’єднань, установ та організацій району, причетних до цієї благородної  справи. 
На початку заходу голова районної ради Ростислав Кириченко зазначив, що головна мета цієї зустрічі – знайомство з волонтерами, людьми, які безкоштовно допомагають військовослужбовцям, які беруть участь в АТО, їх сім’ям, сім’ям загиблих учасників АТО, вимушено переміщеним особам, іншим категоріям громадян, які потребують допомоги, та пообіцяв свою підтримку їх діяльності. 
Вишгородський міський голова Олексій Момот запропонував напрями співпраці міської ради та волонтерів, дав роз’яснення щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками та житлом, зазначив, що наразі міською радою розробляється містобудівна документація, без якої неможливо виділення земельних ділянок. Під час зустрічі кожен із присутніх волонтерів розповів про свою діяльність. До речі, варто зазначити, що керманичі району знають, що таке волонтер – не з розповідей, а з особистого життя, оскільки  також  досить активно займаються волонтерством.  
Голова Вишгородської районної адміністрації Олександр Горган під час свого звернення до присутніх підкреслив, що влада зі свого боку повністю відкрита до співпраці:  «Українське суспільство сьогодні розділене на два протилежні світи. В одному лунає стук від забивання цвяхами домовини, в іншому – стук склянок із текілою об стіл у дорогих шинках. В одному «салютують» залпи «градів», в іншому – вибухають феєрверки біля ресторанів.Тому я не закликаю, а просто звертаюся до всіх, хто має на меті організовувати корпоративні новорічні вечірки у колективах: може ми витратимо кошти із більшою користю? До прикладу, «Вишгородській хунті» не завадила б сушка для овочів (може й не одна), а Юлії Тригуб тканина для маскувальних сіток. Ірині Шугайло не завадить допомога для реабілітаційного центру, а Ірині Сазоновій – передати новорічні подаруночки для діток із табору «Лісова застава», чи Володимиру Шматку – передати смаколиків для наших захисників до Нового року... Заради тих, кому забов’язані мирним небом над Україною, над Вишгородом...».
Наприкінці зустрічі за активну участь у волонтерському русі, допомогу учасникам антитерористичної операції, патріотизм та з нагоди відзначення Міжнародного дня волонтерів  голова районної ради Ростислав Кириченко вручив добровольцям Подяки від Вишгородської районної ради. 

Інф. «Слова».
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 403 | Додав: slovo
comments powered by Disqus