Головна » 2013 » Квітень » 13 » Від першої особи
11:40
Від першої особи
Марія ЗАБЛОЦЬКА, 
вчитель початкових класів, Гаврилівка: 

– Я вчитель початкових класів. На освітянській ниві пропрацювала п’ятдесят років. За півстоліття багато змінилося у нашому житті – пережили багато історичних, економічних, культурних подій. Було лише відчуття новизни, коли приходив новий клас, адже кожна дитина, кожен рік навчання не схожі один на одного. Моя робота, як жодна інша, цікава і водночас відповідальна. 

Я це прекрасно знала, тому завжди працювала з натхненнями. Я люблю дітей, тому й вчителювання було улюбленою справою мого життя. Сподіваюся, що ті покоління, які виховала, стали гідними членами нашого суспільства. Я дуже рада, що саме так минуло моє трудове життя. Якби був шанс прожити все заново – я б нічого не змінювала. 

Найприємніше знати, що і сьогодні про мене пам’ятають і не лише мої колишні учні та їхні батьки. Можна сказати, що школу я не покинула – мене завжди запрошують на всі свята. А нещодавно я навіть отримала звання «Почесного громадянина Вишгородського району» та стала «Жінкою року» нашої Гаврилівки. Тож, щоб бути щасливим, достатньо любити свою роботу і дарувати людям теплі почуття. І все вернеться сторицею. 

Інна ШУБКО, 
директор районної гімназії «Інтелект», голова ради директорів навчальних закладів Вишгородського району, депутат Київської обласної ради, секретар постійної комісії з питань освіти та науки Київської обласної ради, Вишгород: 

– Все моє життя пов’язано зі школою – тридцять п’ять років тому, першокласницею, я вперше переступила поріг навчального закладу. А сьогодні – я вчитель. Освіта, як і інші галузі, розвивається, не стоїть на місці. Приміром, радянську освіту вважаю стабільною, яка ґрунтувалася на таких класиках, як Антон Макаренко чи Костянтин Ушинський. Раніше школяр мав знати все. Сьогоднішня освіта не гірша, вона – інша. Відрізняється тим, що робиться акцент на профільності, орієнтує дитину якомога раніше визначатися з майбутньою професією. Тому сьогодні на вчителях більше відповідальності. Потрібно не лише дати знання, а й допомогти з правильним напрямом. Крім того, у наш вік інноваційних технологій вчитель не має права знати менше, ніж учень. Тому ми, педагоги, працюємо над підвищенням власного рівня загальних знань – спілкуємося, відвідуємо семінари, заглядаємо в Інтернет. А я, як керівник, вже не вчитель вчителів (як раніше називали директорів шкіл), а менеджер, який не має права стояти осторонь громадського життя. Тож паралельно розвитку суспільства крокує сучасна освіта. І наші освітяни роблять все, щоб славився Вишгородський район своїми дітьми – нашим майбутнім.


Перший голова виконкому Вишгородської райради Василь БУТКЕВИЧ: 

– Склад першої організаційної сесії Вишгородської районної ради депутатів трудящих сформований з депутатів, які були обрані до створення Вишгородського району в Києво-Святошинську району раду від громад, що увійшли до складу новоствореної територіальної одиниці. Депутати вже працювали разом, тому добре один одного знали, що суттєво полегшувало вирішення організаційних питань. 

Одноголосно був затверджений перший склад виконкому та протягом трьох місяців повністю укомплектовано кадрами районні установи, які активно включились у роботу, чітко виконуючи покладені на них обов’язки. Так зване «притирання механізму» в установах, між ними і в підпорядкуванні райвиконкому пройшло безболісно, організовано та продуктивно. 

Герой України, депутат районної ради Семен ПОТАШНИК: 

– Створення районної владної вертикалі здійснювалося доволі організовано. Всі чудово розуміли необхідність цієї роботи. Тим більше, що створення Вишгородського району було очікуваним. Адже це було не спонтанне рішення, розмови про необхідність району велися вже давно. Необхідно було розвивати інфраструктуру міста та територій, що увійшли до складу Вишгородщини. Новостворений райцентр повинен був стати справжнім містом та гідним передмістям столиці. Я приїхав працювати у Вишгород в 1963 році. Розбудова міста та району відбувалася в мене на очах й не без моєї допомоги. Дуже приємно бачити, як ця земля і зараз продовжує розвиватися та розквітати.
Переглядів: 437 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus