Головна » 2015 » Лютий » 7 » Вічний подвиг
12:44
Вічний подвиг
Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Віддали своє життя за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. 
 
За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності всі вони отримали високе звання   Героя України. 
 
Серед них – два славних сини Вишгородщини, які загинули під час сутичок між мітингувальниками та «беркутівцями» у лютому 2014 року. Це Кіщук  Володимир Юрійович (22.02.1956 – 18.02.2014) із селища Димер та Пехенько  Ігор Олександрович (19.07.1970 – 20.02.2014) із міста Вишгород.
 
До річниці пам’яті героїв Небесної Сотні – наших земляків  Вишгородська центральна районна бібліотека підготувала тематичний перегляд літератури «Герої не вмирають…». Усі бажаючі зможуть ознайомитися з газетними матеріалами про їх життя і подвиг та  інформаційним списком публікацій «Вишгородські герої Небесної Сотні». 
 
Слава Героям! Вічна їм пам’ять!
 
Леся САНКОВСЬКА,
провідний бібліограф Вишгородської ЦРБ
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 510 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus