Головна » 2014 » Грудень » 13 » Великий рід починається з матері
11:22
Великий рід починається з матері
Надії Титівні Яровій, яка проживає у Козаровичах,  за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання шістьох дітей, забезпечення умов для їх всебічного розвитку указом Президента України присвоєно почесне звання «Мати-герої­ня». Вона вже має дві медалі материнства І та ІІ ступеня.
 
Надія Титівна Ярова (Тимошенко)  народилася 3 травня 1926 року в селі Козаровичі.  Ходила до школи, закінчила вісім класів. Під час Великої Вітчизняної війни жила у селі: копала протитанкові траншеї, окопи, годувала та переховувала солдатів, деякий час працювала. Має посвідчення учасника війни. Після закінчення Великої Віт­чизняної працювала у колгоспі. У переможному 1945 році вийшла заміж за Олексія Семеновича Ярового, учасника Великої Вітчизняної війни, інваліда 2 групи. Разом вони прожили більше 50 років. У шлюбі народилося шестеро дітей. Сім’я з восьми чоловік тримала підсобне господарство, разом обробляли присадибну ділянку, працювавали, ростили дітей. Взаємовідносини у сім’ї були теплі, доброзичливі, у родині завжди панував затишок. Надія Титівна – добропорядна, відповідальна, сумлінна жінка. Вона все тепло і доброту вкладала у своїх дітей, приділяла багато часу їх вихованню та навчанню. Завжди доглянуті, охайні, здорові діти мали можливість для отримання освіти та формування високих моральних якостей.
 
Минулого вівторка Козаровицький сільський голова Володимир Овсієнко та секретар сільської ради Ірина Чиж завітали до оселі Надії Титівни і вручили нагрудний знак і посвідчення «Мати-героїня». Вітаючи з високою нагородою, вони дякували Надії Титівні за належне виховання дітей, за відданість, ласку, розуміння та надійну підтримку. Вручили букет квітів, подарунок  та побажали міцного  здоров’я, родинного добробуту, щастя і добра ще на довгі  літа, щоб рідні тішили своєю увагою, добрими та щирими словами.
 
В  її оселі і зараз панує затишок і взаємоповага. 88-річна жінка у колі своїх дітей,  одинадцяти онуків та сімнадцяти правнуків доглянута і щаслива. Любов, яку вона віддавала протягом свого життя дітям, повертається до неї сторицею.
 
Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Козаровицька громада | Переглядів: 979 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus