Головна » 2015 » Лютий » 7 » Великий Кобзар – у філателії
12:10
Великий Кобзар – у філателії
6 лютого о 12.00 у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» відкривається філателістична виставка «Останнім шляхом Кобзаря» в ретроспективі відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
 
Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році» протягом багатьох років займається вивченням історії Межигірського монастиря, творчості та життєвого шляху Великого Кобзаря. Виставка «Останнім шляхом Кобзаря», що відкривається в музеї, є продовженням цієї роботи. На виставці експонуються унікальні філателістичні матеріали – 64 таблиці та посмертна маска поета. 
 
Експозиція демонструє поштовий похід-реквієм, ініційований і реалізований відомим філателістом України Олександ­ром Канівцем, який займається філателією понад 30 років. Упродовж місяця він подорожував Росією та Україною, точно повторивши маршрут, яким, виконуючи останнє прохання поета, друзі везли його тіло на перепоховання – зі Смоленського кладовища у Санкт-Петербурзі на Чернечу гору у Каневі, де Шевченко і знайшов свій останній притулок… 
 
Під час подорожі у кожному місті й селі по маршруту філателіст здійснював спецпогашення на спеціально підготовлених конвертах з ретельно дібраними тематичними зображеннями та марками – так виникла ця унікальна філателістична колекція.
 
У минулому році філателістична експозиція Олександра Канівця  демонструвалася на Міжнародній філателістичній виставці «Одеса-філекс-2014». А всього з 18 травня 2012 року по цей час виставка експонувалась більш як у 35 місцях України. 
 
Запрошуємо відвідати філателістичну виставку «Останнім шляхом Кобзаря» у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році».
 
Оргкомітет виставки
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 831 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus