Головна » 2015 » Жовтень » 8 » Вдалий приклад для наслідування
20:25
Вдалий приклад для наслідування

Сьогодні районна державна адміністрація зосереджує свої зусилля на пошуках нових джерел надходжень до районного бюджету. Поряд із підтримкою підприємств району наразі впроваджується програма стимулювання зміни податкової прописки великих сіл району. Першим вдалим результатом впровадження цієї програми стало рішення одного з найуспішніших правників Києва Золтана Русанюка прописатися у Катюжанці. Це стало можливим після того, як голова Вишгородської районної державної адміністрації Олександр Горган звернувся до нього з пропозицією платити податки у бюджет нашого району. 
Золтан Русанюк щороку сплачує близько двох мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб і до останнього часу ці кошти потрапляли до бюджету столиці, де їх використання було неможливо відстежити. 
 Олександр Любомирович запропонував столичному правнику наступну угоду: пан Золтан реєструється у Вишгородському районі на території Катюжанської сільської ради, і сплачені ним податки потрапляють до районного бюджету. У свою чергу, районна рада переадресовує ці кошти на потреби Катюжанки, де він буде прописаний. У Катюжанці спільно із сільським головою та сільськими депутатами він матиме можливість визначати – на що саме ці кошти потрібно витратити. Після відповідного рішення районної ради він матиме можливість особисто контролювати оптимальність та прозорість використання коштів, що надійшли від сплати його податків. Таким чином, Катюжанка щороку буде отримувати близько 1 млн гривень до місцевого бюджету на вирішення потреб села. 
За задумом голови Вишгородської РДА Олександра Горгана,  приклад столичного юриста Золтона Русанюка стане поштовхом для наслідування інших платників податків Києва, які на практичному рівні отримають можливість максимально наочно побачити, як використовуються їхні кошти після сплати податків. 

Інф. «Слова»

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 667 | Додав: slovo
comments powered by Disqus