Головна » 2015 » Травень » 23 » Українських мадонн голоси повертають у душу надію…
09:56
Українських мадонн голоси повертають у душу надію…
Травень багатий святами. Але День матері займає чи не найпочесніше місце, адже Мама для кожного – найрідніша і найдорожча людина, вона – Берегиня родини, сімейного вогнища, її добротою і молитвами тримається весь світ. Віддати пошанівок усім матерям Вишгородщини зібрались вишгородчани у Міжнародний день сім’ї в будинку культури «Енергетик».
 
Самодіяльні колективи Будинку культури підготували цікаву концертну програму. Однак іменинниками на цьому заході можна було назвати лауреата обласного конкурсу, фольклорний колектив «Золотий вік», якому цими днями виповнилось два роки. «Дякуємо за ваш талант, за ваш творчий вогник, які об’єднують шанувальників української пісні, служать відродженню українських традицій», – звернулась до митців голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш. Вона вручила художньому та музичному керівникам «Золотого віку» Тамарі Шевченко і Володимиру Ткаченку грамоти райради та квіти учасникам колективу. Ірина Миколаївна також побажала всім матерям і родинам Вишгородщини миру, добра і благополуччя.
 
Директор Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування Наталія Рудько вручила грамоту та святковий торт від центру, подякувала за чудові виступи, що розраджують у печалях, дарують радість, допомагають наснажитись на добрі справи. Н. Рудько передала колективу грамоти від райдержадміністрації та міськради. 
 
Президент благодійного фонду «Покоління», заступник голови Асоціації роботодавців, депутат міської ради Валерій Виговський, вітаючи колектив з їх дворічною творчою сходинкою, зауважив: «У нас давно дружні стосунки з «Золотим віком», намагаємось їх завжди підтримати і допомогти, радіємо їхнім перемогам. Особливе визнання для митців – оплески глядачів і квіти. Сьогодні і цього, й іншого в залі достатньо. Я також хочу привітати вас квітами. Однак, крім цього, хочу, щоб і ви самі занурились в атмосферу високого мистецтва, отож радо повідомляю, що ми придбали для колективу квитки на концерт «Мелодія двох сердець» за участі провідних артистів української естради».
 
Поетеса Ольга Дяченко, відкриваючи другу частину концерту, присвятила аматорам свої вірші: 
 
«Золотий вік» у піснях молодіє.
Українських мадонн голоси
Повертають у душу надію,
Прихиляють серця до краси.
 
До речі, у другому відділенні «Золотий вік» вийшов у нових сценічних костюмах, виконаних у синіх тонах. Тамара Шевченко щиро подякувала всім, хто допоміг придбати їх – Вишгородській райдержадміністрації та Вишгородській міській раді, депутатам міської ради, підприємцям міста, Вишгородському територіальному центру соціального обслуговування. 
 
Разом із «Золотим віком» у концерті, присвяченому Дню матері і Дню сім’ї, брали участь і дитячі колективи – «Діамант-Еліт», «Болеро», «Мозаїка», а також Софія та Настя Птушко. Тамара Шевченко зауважує, що це фактично перший «сольний» концерт колективу, солідна творча сходинка, адже змогли одночасно показати свій різноплановий репертуар, різноголосся колективу. Глядачі чекають цього росту від колективу і бажають, щоб їх талант не мілів із часом, щоб гріла теплом і радістю українська пісня.
 
Галина МАКАРЕНКО, фото автора
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 419 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus