Головна » 2013 » Березень » 16 » У повній бойовій готовності
14:07
У повній бойовій готовності
Прийшла нарешті весна (поки що календарна). Її очікували всі – енергетики, комунальники, дорожники, пожежники та дорожно-патрульна служба. Адже згаданим службам і організаціям зима, як завжди, завдала чимало клопотів. Зараз весна додає зайвих турбот Міністерству надзвичайних ситуацій. 

І хоч за прогнозами цього року великих паводків у районі не очікується, до надзвичайних подій має бути готовим усе. 

Служба цивільного захисту Вишгородського району прозвітувала, що наявна техніка у випадку повені повністю готова виконувати поставлені завдання. Люди теж напоготові. Визначальний вплив на можливу повінь має штучне регулювання води. Зокрема у Київському водосховищі, що здійснюється Міжвідомчою комісією зі встановлення режимів роботи Дніпровського водосховища при Державному агентстві водних ресурсів. Начальник служби цивільного захисту Вишгородського району полковник Геннадій Бондаренко в інтерв’ю газеті «Слово» розповів також, що в результаті близького розташування водних запасів до поверхні у ряді сіл району вже зараз спостерігається підтоплення приватних споруд, як то заглиблених у землю гаражів, підвалів житлових приміщень, погребів тощо Для ліквідації можливих крижаних заторів готові спеціальні плавзасоби – переважно це криголами. Або піротехнічні засоби, які в разі необхідності можна застосувати з метою ліквідації крижаних заторів, але вони приносять неабияку шкоду довкіллю, тому цього року використовувати їх МНС не збирається. 

«Планомірно здійснюється захист дамб та гідротехнічних споруд, розташованих на території нашого району. Це стосується, в першу чергу, Київської ГЕС. Тобто дамби, що бере початок від села Лебедівка до споруди гідростанції. Наступна дамба, котрою ми постійно опікуємося, – сказав Г. Бондаренко, – це дамба Козаровицької насосної станції. Вона перекачує воду з річки Ірпінь до Київського водосховища, оскільки річка перебуває нижче поверхні рукотворного моря. Всі паводконебезпечні гідротехнічні споруди перевірені відповідними комісіями, підписані необхідні папери, що засвідчують їх справність і готовність використовуватися в надзвичайних умовах. 


Оскільки паводкова небезпека можлива лише в окремих районах, наявна техніка перебуває у постійній готовності і в разі необхідності мобільно буде застосовуватися в уражених паводком місцях. Але маю всі підстави сподіватися, що такої нагальної необхідності не буде. Проте, з профілактичною метою районною комісією з питань надзвичайних ситуацій та екологічної безпеки на чолі з першим заступником голови райдержадміністрації В’ячеславом Савенком та головами сільських рад провдено перевірку стану прибережних зон у межах традиційно найнебезпечніших сіл Лівобережжя – від Жукина до Новосілок. І хоч фахівці-метеорологи особливої небезпеки цієї весни на Вишгородщині не прогнозують, співробітники МНС у повній бойовій готовності». 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 657 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus