Головна » 2013 » Квітень » 6 » Треба вчитися сплачувати податки
11:40
Треба вчитися сплачувати податки
Наприкінці минулого тижня в приміщені ДПІ у Вишгородському районі було проведено брифінг першого заступника начальника – начальника відділу податкової міліції ДПІ у Вишгородському районі Миколи Квасневського, на тему, яка хвилює багатьох мешканців Вишгорода та Вишгородського району – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Микола Квасневський ще раз нагадав, що з січня 2013 року вступила в силу 265 стаття Податкового кодексу України, яка регулює даний податок. 

«Для фізичних осіб обчислення суми податку здійснює податкова служба за місцем знаходження об’єкта житлової нерухомості, – зауважив М. Квасневський. – Підкреслюю, що кожна людина має пільгу з податку, на один об’єкт житлової нерухомості, який перебуває в її власності, та не перевищує законодавчо встановлені норми. 

Для прикладу, якщо у Вас є квартира житловою площею 125 кв. м., то сплачувати податок будете лише за 5 кв. м., але якщо у Вашій власності квартира житловою площею 70 кв. м і будинок житловою площею 200 кв. м, то сплачувати потрібно буде або за квартиру, або за будинок, на Ваш розсуд. 

Наголошую, що до 1 липня державна податкова служба направить податкове повідомлення – рішення за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості, про суму податку, що підлягає сплаті до бюджету, а податкове зобов’язання повинно бути погашене протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення». 

Микола Квасневський зазначив, що у цілому світі заможніші сплачують більші податки, чого варто повчитися й громадянам нашої держави, з чим погодилися і присутні. 

На брифінгу також нагадали, що до 1 травня триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих ними у 2012 році та запросив вишгородчан виконати свій конституційний обов’язок – задекларувати доходи.
Переглядів: 462 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus