Головна » 2013 » Березень » 16 » Тарифами зацікавилася прокуратура
12:56
Тарифами зацікавилася прокуратура
У середу, вранці, на площі Шевченка, перед адмінбудинком відбувся мітинг. Люди протестували проти тарифів на житлово-комунальні послуги, тарифів за проїзд та незадовільного транспортного обслуговування. Аби більше сотні мітингуючих не замерзли (адже на площу прийшли пенсіонери, люди похилого віку) і можна було конструктивно провести розмову, їх запросили до великої зали адмінбудинку. 

На переговори з учасниками мітингу прийшли заступник голови РДА Олег Міщенко, заступник міського голови Олександр Ростовцев та заступник голови Київської облдержадміністрації Володимир Максименко, який проводив прийом громадян. Тож він разом із представниками «Водоканалу», «Вишгородтепломережі», РЕМу, перевізників, ЖКГ приєдналися до перемовин. Анатолій Козак, голова од нієї з ветеранських організацій Вишгорода, зачитав і передав керівництву резолюцію, копії якої будуть також направлені до різних інстанцій – від Вишгородського міського голови до Президента України. Серед головних пунктів, що хвилювали мітингуючих, – проблеми працевлаштування, підвищення тарифів на комунальні послуги та плата за проїзд у міському транспорті. До речі, у резолюції, серед вимог та означених проблем, чимало пропозицій. 

Аби ознайомитися з колом проблем, Володимир Максименко надав слово охочим, а таких виявилося чимало. З’ясувалося, що дев’яносто відсотків питань «зав’язані» на роботі житлово-комунального господарства. Точніше – на незадовільній її роботі. Люди скаржилися на невивезене сміття, відсутність сміттєвих баків, наявність щурів у будинках, нестачу двірників, холодні батареї, вибиті шибки у під’їздах, діряві дахи, відсутність освітлення та ін. А от за словами начальника ЖЕКу Михайла Шененка, якого викликали на «килим», у підвідомчій йому організації все гаразд: 


– Двірників вистачає. Зі сміттєвими контейнерами проблема була, але на даний час вже вирішена. Вивезення сміття проводиться регулярно (у залі в цей час пролунало гучне «Ні!»). І зарплату працівники організації отримують своєчасно. Середня заробітна плата становить 2700 гривень. А з тарифами та їх підвищенням можна ознайомитися у куточку споживача у нашому приміщенні – там є і структура нарахування, і процедура, і багато іншої інформації. Багато з озвучених проблем не відносяться до компетенції ЖЕКу. 

Підсумки зустрічі підбив заступник голови КОДА Володимир Максименко: 

– Підвищенням тарифів на водопостачання вже зацікавилася прокуратора Київської області, Антимонопольний комітет перевіряє законність підстав. Тож, гадаю, за тиждень матимемо висновки. І потім міський виконком буде приймати повторне рішення. Сьогодні я побачив, що вишгородська влада не спілкується з людьми. Мешканці не володіють інформацією у достатньому об’ємі. Щодо роботи ЖЕКу, то всі претензії людей справедливі. Більшість озвучених тут проблем можна спокійно вирішити без великих матеріальних витрат. ЖЕКу дається місяць, аби виправити ситуацію. А там подивимося… 

Ольга ПЕТРЮК, «Слово» 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 438 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus