Головна » 2015 » Березень » 6 » Свято радості, печалі і надії
11:05
Свято радості, печалі і надії

Саме так святом радості, печалі і надії – можна назвати передсвятковий восьмиберезневий захід Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування, який відбувся у залі Вишгородського міського центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді «Джерело».  

Адже крім того, щоб подарувати працівникам центру гарний передсвятковий настрій, організатори свята долучили до нього ще й проведення акції по збору коштів родинам загиблих учасників АТО та продуктів у зону антитерористичної операції.

Соціальні робітники територіального центру працюють у населених пунктах по всьому району, там же і проживають, добиратись до райцентру багатьом непросто. Але кожен із працівників віз до Вишгорода чималенькі торбини – городина, консервація, крупи, аби зробити і свій вклад у загальну справу підтримки бійців і їх родин. Доречно буде сказати, що, незважаючи на свої невеликі заробітні плати, вони роблять це не вперше – брали активну участь у подібних акціях Товариства Червоного Хреста та своїх сільських громад. «Дякую вам усім за вашу небайдужість! За вашого сприяння ми підтримаємо бійців і їх родини. Частину зібраних продуктів відправимо в зону АТО найближчим гуманітарним вантажем, – сказала, звертаючись до присутніх,  директор територіального центру Наталія Рудько. – А кошти, які сьогодні зібрали, передаємо дружині нашого загиблого земляка Євгена Єрмакова Ользі та його маленькому синочку, які присутні на нашому заході. Півтори тисячі гривень на сьогодні невеликі кошти, але для Ольги вони – безцінні, бо важко без батька піднімати синочка».

Наталя Петрівна  подякувала всім працівникам територіального центру за їх добросовісну працю, за небайдужість до проблем і турбот інших, і у переддень свята 8 Березня побажала весни в душах, миру і злагоди в домівках: «Ми плекаємо надію, що незабаром у нашій країні нарешті запанує мир. Хай нинішня весна змиє з нашої землі весь бруд, хай дасть нам сили витримати всі випробування!».

Перш ніж надати слово наступному виступаючому, ведуча свята Ірина Войтенко зауважила: «Сьогодні соціальний працівник – це своєрідна «швидка соціальна допомога». Адже через наші серця щоденно проходять потреби,  турботи, проблеми та болі пенсіонерів, ветеранів, інвалідів, немічних і одиноких громадян. Важливість цієї роботи важко переоцінити, адже за кожною цифрою – конкретні людські долі».  Завідуюча відділення соціальної допомоги вдома Ганна Гриненко якраз  і говорила про тих людей, якими опікується відділення – здебільшого, це одинокі хворі, яким вже близько вісімдесяти, а то й більше,  і вони не можуть самі собою опікуватись і надіються тільки на соціальних робітників:  «Ось що розповідає про нашого соціального робітника Зою Миколаївну Березинець, котра обслуговує підопічних територіального центру в селі Вища Дубечня, Ольга Борисівна Юхименко (78 років): «Якби не соціальний робітник, то ми, без перебільшення, померли б з голоду. Бо неспроможні принести з магазину найголовніше – продукти, з хати не виходимо. Вона і город обробити нам допомагає». І таких відгуків чуємо практично про кожного нашого працівника, про кожну нашу колегу – адже у цій сфері працюють переважно жінки. Дякую вам за роботу».

Вдячність за працю, щирі слова привітань з першим весняним  святом, співпереживання за долю українців у східному регіоні, за наших воїнів, які зі зброєю в руках протистоять агресорам і запроданцям, вдячність матерям, які виростили синів-патріотів і надія, що Україна вистоїть у нелегкій боротьбі – так коротко можна узагальнити виступи інших учасників заходу. Почесний громадянин міста Вишгорода, поетеса Ольга Дяченко  схвилювала  присутніх своїми щемливими віршами про Батьківщину, про маму, про високі почуття, які не міліють з плином часу, а стають тільки більш «настояними», звеселила жартівливими віршами про взаємини чоловіка та жінки, безуспішними намаганнями схуднути. Такі ж емоції, від сліз до щирого сміху, викликав і виступ  фольклорного колективу «Золотий вік» (художній керівник Тамара Шевченко та музичний керівник Володимир Ткаченко). Колектив створений менше двох років, але вже з успіхом виступає на районному та обласному рівні, став лауреатом обласного конкурсу серед працівників соціальної сфери, брав участь у передачі «Фольк-музік» Першого національного телеканалу. «Золотий вік» розтопив в душах глядачів усі проблеми і печалі, змусив згадати, що жінка – це найпрекрасне, що створила природа, і кожна з представниць цієї статі не повинна про це забувати. Багато хто з глядачів записував виступ колективу на телефон, телефонував друзям, щоб і вони послухали виступ, долучились до прекрасного.

А ось депутат міської ради, заступник голови Асоціації роботодавців Вишгородщини Валерій Виговський  щиро зізнався, що вперше повною мірою зміг оцінити масштабність роботи працівників територіального центру: «Ви приходите на допомогу одиноким літнім хворим людям, рятуєте їх від самоти, ділитесь своєю теплотою і душевністю і я хочу вам щиро подякувати за це. Бажаю кожній з вас тепла і родинного затишку, хай весна цвіте в душі кожної з вас». До речі, саме завдяки Валерію Павловичу стало можливим зробити працівникам соціальної служби невеликі подаруночки, привітати самодіяльних митців. За таку підтримку наприкінці свята Наталія Рудько подякувала  депутату: «Ви давно стали нам добрим другом, підтримуєте всі наші заходи і від імені нашого зібрання щиро дякую вам за це».

…Свято скінчилось і його учасники, зігріті теплим словом і душевною піснею, покидають залу під віршовані рядки, які читає ведуча Ірина Войтенко:

«Бажаєм щастя і тепла, Весни, усмішок, сонця,

Щоб доля світла увійшла до кожного віконця.

Хай навкруги цвіте бузок, та небо буде ясним;

І щоб життя було в жінок щасливим і прекрасним.

Аби завжди в душі у вас  горів вогонь кохання;

І хай у цей весняний час здійсняться всі бажання!».

Сподіваємось, що всі ті побажання здійсняться хоч би на 99%!

Галина МАКАРЕНКО, фото автора

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 569 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus