Головна » 2014 » Грудень » 13 » Світ не без добрих людей
10:28
Світ не без добрих людей
До  Дня захисту людей з особливими потребами у Вишгородській  районній спеціальній загальноосвітній школі  «Надія»  відбувся  благодійний  захід «Світ не без добрих людей». Реалізація цього  благодійного проекту  стала можливою завдяки сприянню і підтримці тих, кому не байдужа доля дитини-інваліда. На заході були присутні учні школи, батьки, учителі та почесні гості. 
 
Діти разом з учителями підготували концерт, у якому звучали  пісні, вірші, були показані сценки про  доброту, чуйність, дружбу, милосердя. Ведуча, учитель-дефектолог Юлія Баранова та вчитель музики  Тетяна Негоденко для кожної дитини знаходили найтепліші і найщиріші слова, які заохочували учнів  до виступів, адже ці дітки дуже скромні та сором’язливі.
 
Під керівництвом  учителя трудового нав­чання Світлани Попович була оформлена виставка дитячих малюнків та доробок.
 
Цивілізоване суспільство таке, для якого найбільшою цінністю є людина, а тому життя та щастя кожної людини, а особливо   неповносправної дитини, є турботою для  всіх. На щастя, поряд  є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Цього дня учнів школи відвідали голова Вишгородської районної ради Ірина Побідаш, начальник відділу освіти  Світлана Чамро, заступник  міського голови Олексій Рачинський, начальник гуманітарного відділу міськради Володимир Ткач, завідуюча районною ПМПК Жанна Кондратюк, заступник директора дитячої бібліотеки  Валентина  Скора, голова благодійного фонду  «З відкритим серцем у майбутнє» Ірина Шугайло. Лейтмотивом  виступів гостей були слова: «Відкриваючи серця один одному,  ми разом створимо інший світ – світ любові, де незмінним буде надія, віра у дитину, у її можливості».
 
Справжньою несподіванкою, яка вразила всіх присутніх, був візит до школи 90-річного мешканця Вишгорода Григорія Свища, який сказав дітям теплі слова та зі своїх невеликих статків вручив директору школи Володимиру Дуці 500 гривень для подарунків дітям на день Святого Миколая. Від міського голови Віктора Решетняка школа отримала дуже цінну і таку потрібну річ – бойлер. Представники  Червоного  Хреста України передали  канцтовари, благодійний фонд святої Ольги – солодощі.
 
Зворушливим моментом заходу був перегляд відеопроекту «Наші діти – теп­лі сонечка», в якому  всі присутні змогли побачити кожного із сорока учнів  школи «Надія». Підтримати своїх друзів завітали школярі ЗОШ №1, заспівали душевну пісню про найбільшу цінність людини – життя та подарували власноруч виготовлену газету у вигляді серця зі щирими побажаннями. Затамувавши подих, діти  подивидись мініатюру про найкращі людські якості у виконанні вихованки Вишгородського міського ЦТ «Джерело» Анастасії Еско  та учениці школи «Надія» восьмикласниці Діани Мережі.
 
Для нашого  дружнього, відкритого до спілкування та співпраці колективу учнів, батьків та вчителів  школи «Надія» дуже важливо, що про нас пам’ятають  та намагаються допомогти небайдужі люди. Коли дитина маленька, важко сказати, що чекає на неї в майбутньому,  які  труднощі можуть випасти на  долю, та здолати їх можна, якщо   вірити  в те, що світ не без добрих людей. Давайте  ж  частіше дивитися в довірливі очі дитини. Адже в них –  її життя, її душа.
 
Лідія ШКУРКО,
заступник директора ВРС ЗОШ «Надія»
Переглядів: 477 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus