Головна » 2018 » Квітень » 12 » Створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів
22:42
Створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів

Одинадцятого квітня дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Київську область із робочим візитом. Перша леді ознайомилася зі станом інклюзивної освіти у м. Бровари, зустрілася з керівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, щоб обговорити формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів.
У Київській області прийнято рішення про створення у районах, містах та об’єднаних територіальних громадах 37 інклюзивно-ресурсних центрів. Щоб сформувати дієву мережу таких закладів, Марина Порошенко передала голові Київської облдержадміністрації  Олександру Горгану типові проекти інклюзивно-ресурсних центрів, які розроблені благодійним фондом  Петра Порошенка у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.
 «Інклюзивно-ресурсні центри – це важливий крок у створенні сучасної та європейської системи надання корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. Фахівці центрів будуть використовувати сучасні міжнародні тести для оцінки навчальних здібностей дитини, що сприятиме запровадженню нових та прогресивних підходів у роботі з «особливими» дітьми», – зазначила Марина Порошенко.
Голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, голови районних рад, райдержадміністрацій та міські голови підписали меморандум про співпрацю щодо формування мережі центрів. У заході взяли участь голова Вишгородської райдерж­адміністрації Вячеслав Савенок та голова районної ради Ростислав Кириченко.   
Марина Порошенко наголосила, що цей документ стане підтвердженням, що кожен на своєму місці зробить усе можливе, щоб мережа інклюзивно-ресурсних центрів на Київщині запрацювала вчасно. Адже, згідно з постановою Кабміну №545, такі центри мають почати надавати психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами на рівні об’єднаних територіальних громад та районних центрів уже з 1 вересня 2018 року.
«У 2018 році  відповідно до програми розвитку системи освіти Київської області на 2016-2018 роки на оснащення інклюзивно-ресурсних центрів буде виділено 37 млн грн з обласного бюджету», – зазначив Олександр Горган.
Марина Порошенко оглянула броварський Палац творчості дітей та юнацтва. Його приміщення доступні для дітей з особливими освітніми потребами, яких тут виховується понад 110 осіб в одинадцяти гуртках. Дружина Президента переглянула фрагмент інклюзивної вистави «Колобок» гуртка «Театр казок» за участю дітей з особливими освітніми потребами.

Інф. КОДА 
Фото Володимира ДАВИДЕНКА

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 398 | Додав: slovo
comments powered by Disqus