Головна » 2014 » Серпень » 30 » Спецбатальйон Січ
10:49
Спецбатальйон Січ

26 серпня у Києві в зону АТО проводжали бійців спецбатальйону "Січ". Сепед них є добровольці і нашого району. 50 добровольців пройшли спеціальну підготовку і вже вирушають на Схід. Урочисте прощання відбулося на вулиці Інститутській, біля каплички «Небесної сотні», де взимку тривали найзапекліші бої.

Батальйон було сформовано з патріотів, серед яких є люди з бойовим досвідом, на базі ГУМВС міста Києва спеціально для участі в АТО на Донбасі.

За словами самих хлопців, перед відправкою на Схід вони проходили вишкіл у спеціальному таборі впродовж двох місяців. Кажуть, йдуть, аби очистити українські території від московських окупантів і бандитів.

«Страх – це природно, звичайно, ми його відчуваємо, але не надто. Нас стимулюють напутні слова людей, які бажають нам повернутися живими і неушкодженими. До виконання бойових завдань ми готові, сила і дух – на висоті», – зауважив вояк.

Перед відправленням у зону АТО відбувся молебень. Священики благословили бійців, освятили прапор добровольчого батальйону і корогву із зображенням Божої матері, які спецпризначенці повезуть із собою на Донбас. Повезуть із собою прапор міста Вишгорода, що взяли, як оберіг, депутати Вишгородської міської ради. Для добровольця, головне - надійний тил.

Боєць батальйону Січ:

- Тут є два варіанти - або сидіти вдома, надіючись на те, що міцні двері вашої квартири захистять вас, або просто бути байдужим, типу "мені по барабану, що робиться в країні", а є вихід - брати і відстоювати свою державу, честь, гідність.

Інший боєць, Юрій, трохи старший. Він - батько двох маленьких синів. Та все одно їде - з вірою в те, що повернеться і все буде добре.

Юрій, боєць батальйону Січ:

- Така ситуація в країні, потрібно.

- Що вас змусило?

- Бажання, коли мої діти запитають мене: що ти, тату робив, коли у нас в країні була війна, коли була окупація, я йому хочу відповісти - я не сидів на дивані вдома перед телевізором. Є бог на небі, на все його воля, буду обережним.

Особливий батальйон Січ тим, що в ньому служить чимало свободівців. Як прості активісти, так і депутати. Наприклад, Володимир - депутат Тернопільської облради.

Володимир Стаюра, боєць батальйону Січ:

- У нас в батальойні є депутати і обласної ради, і міських рад, тут депутатський мандат не має значення. В нашій державі йде війна, і відповідно всі мужчини, воїни, їдуть на війну захищати свою батьківщину.

Разом з п'ятдесятьма бійцями вирушають на схід і 8-ро народних депутатів. На їхніх плечах - організаційні питання та забезпечення.

Загалом на Схід вирушило близько півсотні бійців батальйону «Січ». Усі вони належно обмундировані та озброєні. Благодійні організації та небайдужі громадяни також передали воякам продукти харчування, одяг та засоби особистої гігієни. Проводити вояків приїхали рідні та знайомі з усієї країни.

«Приїхали проводити сина на боротьбу, на почесну справу. Він поставив мене перед фактом, що йде в батальйон, так само, як тоді, коли поїхав на Майдан», – сказала мати одного з добровольців, львів’янка пані Наталя.

Перед відправкою в зону АТО, частина бійців спецбатальйону не показували свої обличчя та не називала імен, щоб розвідка супротивника не могла їх потім ідентифікувати. Наразі відомо, що командира батальйону звати Олександр.

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 508 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus