Головна » 2018 » Липень » 26 » Соціальна сфера – найголовніша турбота
14:38
Соціальна сфера – найголовніша турбота

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», – зазначив народний депутат України Ярослав Москаленко під час робочої поїздки по Вишгородщині, де він ознайомився із станом будівництва у районі. Ярослав Москаленко разом із головою Вишгородської РДА Вячеславом Савенком та Вишгородським міським головою Олексієм Момотом перевірили, на якій стадії будівельні роботи на спортивному майданчику на території школи «Сузір’я», як іде реконструкція дошкільних навчальних закладів «Чебурашка» та «Ластівка», будівництво дошкільного навчального закладу по вул. Шкільній у Вишгороді. Також народний депутат відвідав будівництво нових дошкільних навчальних закладів у селах Нові Петрівці та Козаровичі. 
– Одразу зазначу, що чітко усвідомлюю – добудовані корпуси і новий об’єкт повністю проблему не вирішать. Але допоможуть частково зняти напругу в місті. Зараз йдеться про корпуси до дитсадків «Ластівка» і «Чебурашка», а також новий дитсадок у провулку Шевченка, – наголосив Ярослав Москаленко. 
Народний депутат зокрема підкреслив, що нині, окрім садочків, у місті велика проблема зі школами, яких не будували 30 років: «Нового корпусу потребує спеціалізована школа «Сузір’я». Проектна документація на його будівництво вже пройшла всі експертизи, і зараз разом із міською та обласною владою, іншими державними органами будемо планувати виділення коштів на цей об’єкт.
Приємно усвідомлювати, що згодом нове життя отримає стадіон «Енергетик», також буде побудовано спортивний комплекс біля школи «Сузір’я». Це будуть сучасні спортивні споруди, новітні і комфортні, яких давно очікували жителі міста. У Вишгорода є потужний потенціал, і він має стати зразковим спортивним містом України. Від себе додам, що нині у місті діє ефективна управлінська команда на чолі з Олексієм Момотом, яка розуміє потреби громади і має ресурси для їх вирішення. Не тільки фінансові, а й політичні».
Прокоментував Ярослав Миколайович і будівництво об’єктів у селах: «Короткий звіт по кожному. Перше – садочок у Нових Петрівцях. Питання щодо його зведення піднімала громада на останній зустрічі під час презентації програми «Uvaga.ua». Потреба в дошкільному закладі для двадцятитисячного села назріла давно. На жаль, необхідну документацію від сільського голови отримав лише у квітні. Однак вдалося заручитися підтримкою облдержадміністрації на чолі з Олександром Горганом, яка віднайшла додаткові кошти на співфінансування. А найголовніше: вдячний усім обласним депутатам, які підтримали зміни в програмі і проголосували за виділення з обласного бюджету 10 млн гривень на продовження будівельних робіт. 
У жовтні Олександр Горган обіцяє віднайти ще 5 млн гривень. Якщо все так просуватиметься і далі, то садок в Нових Петрівцях прийме своїх перших відвідувачів вже до кінця наступного року.
Зі свого боку, максимально сприятиму в залученні коштів. Як варіант, спробуємо знову залучити державну субвенцію на умовах співфінансування з обласного та місцевого бюджетів. Є над чим працювати всім. 
Друге – садочок «Капітошка» в Козаровичах. Тема для мене давня і болюча. Ми давно його планували, я отримував численні звернення від батьків, які возять малят у сусідні села. На жаль, усвідомлення того, що для Козаровичів потрібен власний дошкільний заклад, раніше у влади не було. Минулого року вдалося добитися розуміння в уряду і під час голосування за бюджет отримати кошти на субвенцію з держбюджету за програмою соціально-економічного розвитку. Пригадую, як голова райдержадміністрації Вячеслав Савенок в бюджетну ніч о другій годині терміново передавав мені у Верховну Раду необхідну документацію на проект будівництва дитсадка. До слова, таким чином нам вдалося організувати кошти на капітальний ремонт фасаду Демидівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів – це майже 3701000 грн, на капітальний ремонт будівлі фельдшерсько-акушерського пункту в с. Вахівка – 1285000 грн та на спортивні об‘єкти в Іванківському, Бородянському та Поліському районах. І те, що ви зараз бачите – це результат консолідованої роботи усіх – місцевої влади, уряду і в першу чергу громади, яка була рушієм змін. Моє завдання як народного депутата – бути дієвим інструментом у руках виборців для відстоювання інтересів громади перед владою. Якщо все буде за планом, то дитячий садок введемо в експлуатацію в другому півріччі цього року».
На завершення Ярослав Москаленко разом із Вячеславом Савенком  ознайомилися з ходом будівельно-відновлювальних робіт у пошкоджених пожежею будівлях у Демидові. Усі роботи тут ведуться за графіком.
Варто зауважити, що Ярослав Москаленко особисто доклав чимало зусиль, щоб забезпечити фінансування цих об’єктів соціальної сфери. Саме завдяки його ініціативі та наполегливості були виділені кошти з державного та обласного бюджетів у вигляді субвенції на конкретні об’єкти у районі, що дало змогу розпочати їхнє будівництво та ремонт. 

Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 552 | Додав: slovo
comments powered by Disqus