Головна » 2015 » Квітень » 23 » Служба порятунку 101
11:52
Служба порятунку 101

Після війни залишилось багато вибухонебезпечних предметів (авіаційні бомби, снаряди, інженерні і артилерійські міни, гранати, патрони та ін.).

Головну небезпеку в таких «подарунках» містять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу. Від вологи, перебування в землі, при взаємодії металу та вибухівки утворюються хімічні сполуки – пікрати, які становлять основну небезпеку (зовні мають вигляд білуватих порошкоподібних наростів).

Пікрати вибухають навіть від невеликого тертя, іскри, удару. Тому при виявленні вибухонебезпечного предмету, до нього не можна навіть доторкатись – це дуже небезпечно.

Передусім необхідно обгородити місце знаходження вибухонебезпечного предмету, нікого не допускати до місця виявлення даних предметів,  повідомити органи влади, міліцію та ДСНС.

Виявлені вибухонебезпечні предмети знищуються підриванням на місцях або на спеціально підготовлених місцях відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками.

Ігор РИБЕЦЬ, інспектор Вишгородського районного відділу ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 420 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus