Головна » 2015 » Березень » 21 » Сім’я – найбільша цінність України
10:51
Сім’я – найбільша цінність України
Сім’я – це єдина повноцінна одиниця в суспільстві, здатна найефективніше забезпечувати процес виховання молодого покоління, формувати характери і мораль юних громадян та готувати їх до повноцінного, соціально активного життя в суспільстві.
 
Та попри оптимістичне прагнення українців створювати міцні і щасливі родини, більшість сімей розпадаються, завдаючи болю і страждань як батькам, так і дітям. Усе це є наслідком руйнації моральних та духовних цінностей, відсутності скоординованої державної сімейної політики, малої ефективності сімейного законодавства, непідготовленості людей до подружнього життя тощо.
 
Щасливий шлюб – це не фотокартка в рамці, а партнерство, в якому кожен з учасників має вирішувати певні завдання і отримувати за це винагороди. Осяйний блиск медового місяця поступово згасає, і на натомість приходять сірі будні подружнього життя. Однак і будні можуть переливатися веселкою, якщо партнери готові до шлюбу.
 
Розібратися у собі, зрозуміти іншого, знайти відповіді на безліч питань, як от: любов чи закоханість, ілюзії у шлюбі, різниця у психології чоловіка та жінки, як розрахувати сімейний бюджет, як запобігти конфліктам у сім’ї і багато інших – усе це теми окремих лекцій, тренінгів, рольових ігор, диспутів, які проходять у рамках програми підготовки молоді до подружнього життя.
 
Програма підготовки молоді до подружнього життя «Сім’я – ключ до щастя» реалізується у районі з ініціативи служби у  справах дітей та сім’ї Вишгородської районної державної адміністрації спільно з Міжнародною організацією «Місія можливостей». Щочетверга у приміщенні районної державної адміністрації (площа Шевченка, 1, ІІ поверх, мала зала) відбуваються засідання клубу.
 
Учасники засідань – юнаки та дівчата  з 14 років, подружні пари, усі, кому це цікаво, знайдуть відповіді на хвилюючі питання,  готуватимуться до подружнього життя, вчитимуться мистецтву спілкування у сім’ї. Уже перше засідання клубу показало, що спілкування з психологом Тетяною Николиною-Шурайц, яка доступно, змістовно, цікаво розповідала про основи та призначення сім’ї, ілюзії у шлюбі, не залишили байдужими ні юнаків і дівчат, ні жінок, які вже мають досвід подружнього життя.
 
Основний акцент сімейної політики повинен стояти на випереджені негативних явищ і проблем. Ми маємо вчитися бути хорошими жінками і чоловіками у сім’ї, змінювати сімейну політику шляхом популяризації якнайкращих сімейних цінностей. Сімейна політика повинна обов’язково розглядатися у контексті Національної безпеки країни. Тоді ми – сила, тоді наші діти зростатимуть захищеними у повних, морально красивих, духовно багатих сім’ях. 
 
Запрошуємо тих, кому цікаво, брати участь у засіданні клубу «Сім’я – ключ до щастя».
 
Валентина ТИМОШЕНКО, начальник служби
у справах дітей та сім’ї райдержадміністрації
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 604 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus