Головна » 2017 » Січень » 19 » Школи потребують ремонту
18:33
Школи потребують ремонту

Дванадцятого січня голова районної ради Ростислав Кириченко, депутати районної ради Микола Артеменко та Рамаз Манія побували у деяких селах Вишгородського району. 
Першим пунктом зупинки була Вища Дубечня, де народні обранці зустрілися із Вищедубечанським сільським головою Галиною Березинець та відвідали місцеву загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Школа складається з двох навчальних корпусів, в одному навчаються учні початкових класів, в іншому – учні середніх класів, є окремий корпус, де знаходиться шкільна їдальня. В школі навчається 58 дітей, 40 з яких початківці, всі інші учні середнього шкільного віку, в ній також навчаються діти із сусідніх сіл Пірново та Воропаїв. Директор школи Микола Ячник розповів, що школу побудували ще на початку минулого століття, відповідно її зроблено з довоєнних матеріалів – дерева та глини. З часом, за рахунок спонсорів, фасад школи зміцнили цеглою, але дах протікає, стеля обсипається, фундаменту немає. Микола Іванович показав присутнім навчальні класи, де на той момент проходили уроки, бібліотеку, спортивний зал, клас інформатики. У деяких класах зроблено поточний ремонт за рахунок батьків. У шкільній їдальні проведено капітальний ремонт та оснащено сучасним обладнанням за рахунок спонсорів та місцевого бюджету, але в їдальні доволі холодно і сиро, дах затікає. За словами директора, тодішні будівельники допустили помилку під час будівництва даху – зараз він потребує огляду профільних спеціалістів та можливого зміцнення, інакше всі кошти, які були вкладені раніше, підуть «на вітер».
Ростислав Кириченко зауважив, що в школі тепло й затишно, діти дуже привітні, відчувається «душа» школи, помітно, що її люблять, про неї дбають. Але школа потребує ремонту, є багато нагальних проблем щодо обстеження фундаменту школи, даху та стелі, які потрібно негайного вирішити. Наявні проблемні питання взято на контроль для вивчення та відповідного реагування.
Наступним пунктом зупинки був Воропаїв, там голова районної ради разом із депутатами зустрілися із Воропаївським сільським головою Ольгою Войтенко та оглянули спільно зі спеціалістими КП Вишгородської районної ради «Управління капітального будівництва «Вишгородрайбуд» приміщення Воропаївської ЗОШ І-ІІ ступенів. Стан приміщення школи незадовільний, обсипається стеля, деякі приміщення корпусу вкриті грибком. Несучі стіни в глибоких тріщинах, які під час ремонтів замазані розчином. Їдальня не має відповідної пропускної можливості, потребує оновлення матеріально-технічної бази. Фахівці «Вишгородрайбуду» доповіли, що приміщення школи вони попередньо оглянули та повідомили про свою готовність щодо створення проекту реконструкції школи.
Далі делегація побувала на правому березі району, де проінспектувала територію Литвинівської сільської ради, до складу якої входять села Миколаївка, Лісовичі та Литвинівка.
Разом із сільським головою В’ячеславом Мургою депутати оглянули приміщення старого ФАПу, який знаходиться у с. Лісовичі. До пункту надання первинної медичної допомоги щодня звертається в середньому до 20 мешканців села, також у цьому приміщенні знаходиться філія районної аптеки, де можна придбати ліки. З іншого боку – знаходиться сільська бібліотека. Приміщення зроблено в післявоєнні часи із дерева та глини, має старі вікна, опалюється чотирма глиняними грубами. В’ячеслав Мурга запропонував оглянути занедбане покинуте приміщення, яке залишилося з радянських часів і знаходиться у задовільному стані. Після дискусії вирішили з’ясувати щодо власника та можливої подальшої реконструкції цього приміщення у центр дозвілля, де буде знаходитись будинок культури, бібліотека та фельдшерсько-акушерський пункт для місцевих мешканців.
В Литвинівці делегація на чолі з головою районної ради відвідала місцеву ЗОШ І-ІІІ ступенів, присутні оглянули нещодавно побудований міні-стадіон та ознайомилися з роботами щодо утеплення та енергозбереження приміщення. Ростислав Кириченко звернув увагу, що на стадіоні досі немає освітлення та відразу зателефонував директору підприємства, яке мало встановити ліхтар для освітлення стадіону. Енергетики пообіцяли встановити світло найближчим часом, коли погодні умови дозволять це зробити. Ростислав Кириченко доручив помічникам взяти питання на контроль. Депутати оглянули виробничу майстерню школи, яка знаходиться в аварійному стані, порушено питання добудови актового залу та майстерні до приміщення школи.
За результатами поїздки намічено план заходів.

Фейсбук Вишгородської районної ради

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 638 | Додав: slovo
comments powered by Disqus