Головна » 2017 » Листопад » 9 » Що робити з лісами?
16:55
Що робити з лісами?

Нещодавно у  ДП «Димерське лісове господарство» провели семінар на тему «Напрямки ефективного використання низькоякісної деревини в умовах масового всихання деревостанів», у якому взяли участь директори та головні інженери державних лісогосподарських підприємств Київщини.
Лісівниками було зазначено, що в лісах Київської області відбувається масове всихання соснових насаджень. Внаслідок сукупної і тим самим підсиленої дії стовбурових шкідників площа всихаючих деревостанів становить більше 30 тисяч гектарів.
Найбільш дієвим і по суті безальтернативним методом боротьби з поширенням агресивних шкідників і хвороб на даному етапі є проведення суцільних та вибіркових санітарних рубок, спрямованих на видалення осередків ураження та подальше відновлення зрубів більш стійкими деревостанами. 
Невчасне проведення заходів із поліпшення санітарного стану лісів призведе до подальшого поширення шкідників та хвороб лісу та збільшення площ всихаючих соснових насаджень. 
Одним з шляхів використання низькоякісної деревини у нинішніх умовах є подрібнення її на технологічну тріску, яка затребувана на ринку.
На вантажному майданчику Катюжанського лісопромислового комплексу фахівцям лісу було продемонстровано цю продукцію машини «Аxtor 8052» австрійської компанії «Komptech». Установка перероблює кореневі системи дерев, гілки, верхівки, горбиль, є мобільною та не прив’язана до електролінії.
Були розглянуті  й інші питання щодо необхідності ефективного використання низькоякісної деревини.

Інф. ДП «Димерське лісове господарство»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 471 | Додав: slovo
comments powered by Disqus