Головна » 2014 » Липень » 12 » Щедрішає блакитна нива
10:40
Щедрішає блакитна нива
Щороку користувачі Київського водосховища поставляють до столу  українців близько 900 тонн свіжої риби. Рибалки Київщини сподіваються, що вказана цифра постійно зростатиме. Напередодні професійного свята рибалок кореспондент «Слова» відвідав рибний стан і пересвідчився, що здобутки рибалок, попри складні для країни економічні часи не лише не зменшуються, а й планомірно зростають.
 
– Для цього є всі передумови, – розповідає голова асоціації користувачів Київського водосховища Микола Шинкаренко, – лише протягом минулого року флотилія спеціалізованих судноплавних засобів поповнилась новими  сучасними суднами. Серед них два сейнери типу МСП-111 та кілька сучасних риболовецьких човнів. Зростає  фаховий і професійний рівень ланкових та рибалок. Ми регулярно, як з відривом від виробництва так і без, проводимо навчання персоналу, зарибнення акваторії Київського моря, вивчаємо його можливості та особливості спільно з науковцями Українського інституту рибного господарства. 
 
Піклується асоціація і про створення нових робочих місць. Щоправда, цьому заважають зовнішньо-політичні фактори. Скажімо, у зв’язку з анексією Кримського півострова Росією, не вдалося реалізувати розроблені плани, що стосувалися професійного навчання нових висококваліфікованих кадрів на базі низки морехідних шкіл та училищ.  
 
Надаємо постійну  фінансову та шефську допомогу навчальним закладам, спортивним та лікувально-оздоровчим організаціям району. У поточному році виділили 10 тисяч гривень на додаткове оснащення та озброєння Збройних сил України та 8 тисяч на медичне забезпечення військовослужбовців. Рибалкам Київського моря вдається оперативно вирішувати організаційні та важливі господарські питання. Тут значну допомогу надає Вишгородська райдержадміністрація і особисто Вячеслав Савенок. Плідно співпрацюємо ми і з працівниками управління рибоохорони Києва та Київської області на чолі з Віктором Лебедем. Зрештою, завдяки  науковцям інституту рибного господарства України та управлінню рибоохорони Києва та області, вдається не лише зберігати, а й примножувати рибні ресурси Київського моря, адже від їх спільної роботи залежать успіхи нашої господарської діяльності. 
 
Напередодні професійного свята рибалок хочеться щиро привітати і подякувати всім рибалкам-промисловикам Вишгородщини, побажати їм не лише міцного здоров’я, довгих і плідних років життя, а й натхнення та удачі у всіх починаннях на благо розбудови рідної України. Низько вклонитися за добросовісну працю та назвати всіх  поіменно, адже завдяки їм стали можливими і успішно проходять благодійні акції, підтримуються фінансово і матеріально бюджетні, освітні та наукові установи та організації. Це Сергій Буяло, Тетяна Потоцька, Євген Курочка, Світлана та Григорій Дятченки, Наталія Лавренюк, Анатолій Михальцов, Сергій Вакульчик,  Віктор Дяченко, Олександр Маруженко, Ігор Калінійчук, Сергій Прокопенко, Людмила Савельєва, Світлана Жарких, Владислав Кисіль та Костянтин Головко. Це прізвища та імена представників, так би мовити, малого бізнесу – основного економічного підмурку,  на котрому базується будь-яка успішна держава і до яких нині лицем повертається Україна.
 
А напередодні Дня рибалки членами асоціації користувачів проведено зариб­лення Київського водосховища личинками білого амура в кількості 100000 штук.
 
У подальших планах асоціації – придбання військового обмундирування для Збройних сил України.
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Фото автора
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 530 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus