Головна » 2014 » Квітень » 12 » Самооборона Майдану: бронепоїзд справний!
10:35
Самооборона Майдану: бронепоїзд справний!
Трохи більше місяця відділяє нас від тих буремних подій, коли мешканці Вишгородщини вийшли на підтримку Майдану за покликом сумління та почуття громадянського обов’язку. Зібрані ліки та речі, своєчасно надана медична допомога, блок-пости на підступах до Києва – все це допомогло зберегти чиїсь життя та наблизити час нашої спільної перемоги.
 
Сьогодні ми хочемо подякувати вам, дорогі земляки, за участь, за допомогу, за вашу громадянську позицію. Земний уклін за все!
 
Завдяки нашим спільним зусиллям вдалося здобути собі волю та право самим вирішувати, як ми маємо жити і що робити. Але здобути таке право мало – треба ще мати сили та бажання ним скористатися.
 
Адже, по суті, ми ще не змінили ту систему влади, яка призвела до такої соціальної катастрофи. Ми ще не перекроїли себе під нові відносини, не знайшли заміну недбалим чиновникам та не вивели на світло всі тіньові оборудки. 
 
Тому Самооборона Майдану разом з небайдужими громадянами продовжує свою роботу на користь всіє громади.
 
Одне з найнагальніших питань сьогодення – люстрація всієї діючої влади. У цьому напрямку ми ведемо як власну роботу через прийом звернень громадян, так і активно співпрацюємо з районною люстраційною комісією, яку очолює Ігор Москаленко. Результати спільної роботи направляються нами в Люстраційний комітет, Антикорупційне бюро, прокуратуру та інші правоохоронні органи.
 
Під час розгляду звернень населення іноді досить важко продертися через терени юридичних термінів та плутані провулки нашого законодавства. Та завдяки добровільній допомозі юристів Анни Ющенко та Віктора Стукача нам вдається вирішувати такі питання та допомагати людям віднайти справедливість.
 
Хочемо подякувати депутату та члену виконкому Народної Ради Генадію Панамарчуку за спільну роботу в організації збору коштів сім’ям героїв Небесної сотні, що була проведена за його активної участі. Всього зібрано та передано родичам загиблих та поранених 5700 гривень.
 
З нашої точки зору, важливим кроком на шляху розбудови народовладдя у районі було обрання головою районної ради активної учасниці Майдану Ірини Побідаш. Ми сьогодні чуємо закиди про втручання Самооборони у перебіг сесії, про порушення закону. Але чомусь жодному з більш ніж мільярдної кількості католиків не спадає на думку назвати неправильними вибори Папи, коли кардинали сидять за зачиненими дверима до повного консенсусу. А в нас деякі прохані обранці вважають, що працювати на сесіях – це не їх обов’язок перед виборцями, а привілей, і для того, щоб вони прийшли на своє робоче місце, з ними «треба домовлятися». Шановні! На дворі вже інший час! Майдан поруч! Народні обранці – це теж слуги народу. А недбалого слугу або виганяють, або змушують працювати. Це як мінімум. Тож варто задуматись над своєю поведінкою, панове! Саботаж, а при теперішньому стані справ в країні, це називається саме так, народ не дозволить і не терпітиме.
 
Діяльність депутата – це активна життєва позиція, спрямована на допомогу людям. Підкреслимо – безкорислива допомога. Тому радує, що такі депутати все ж є. Хочемо подякувати за підтримку Самооборони у важкі часи Тетяні Поповій та Валентину Титаренку. Вони не відділяли себе від народу, не чекали домовленостей, вони були разом із людьми й допомагали, чим могли, по велінню серця.
 
Попереду ще багато роботи, до якої ми запрошуємо приєднатися усіх бажаючих. Адже порушень, з якими нам доводиться боротися, дуже багато. Це і незаконні поховання відходів птахофабрик, і самозахват прибережних та лісогосподарських земель, і рейдерські атаки на підприємства, незаконні забудови, браконьєрство, розкрадання громадського майна… Для нас з вами, громадо, Майдан не закінчився, він ще триває. Тому кожен з вас повинен визначитися – по яку сторону барикад він знаходиться та чим може допомогти. 
 
Рано заспокоюватися та відпочивати. Зміна влади ще не відбулася, революція ще триває. Кожен, хто ще живе минулим, кожен, хто думає, що все залишиться по-старому, кожен, хто очікує на відродження тіньових схем  – мусять пам’ятати: Майдан живе, Майдан – поруч! А Самооборона Майдану ще ближче.
 
Наталія СМОЛОВИК,
інформаційний центр штабу Самооборони Майдану у Вишгородському районі
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 458 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus