Головна » 2015 » Січень » 24 » Рятувальники шліфували майстерність
10:41
Рятувальники шліфували майстерність
У зимовий період питання безпеки на льоду є дуже актуальним, особливо у свята, коли відбуваються масові купання. Вважається, що на Водохреща, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі освячену на Водохреща воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг.
 
Багато людей у ці дні приходять до водойм не лише набрати цілющу воду а й скупатися в ополонці, щоб набратися здоров’я на весь наступний рік. З метою попередження нещасних випадків на воді, 16 січня рятувальники Вишгородського району ГУ ДСНС України у Київській області провели навчання на Київському водосховищі. У заході взяли участь начальник головного управління ДСНС України у Київській області Володимир Бондаренко, начальник Вишгородського районного відділу головного управління ДСНС України у Київській області Геннадій Бондаренко. Усім присутнім поблизу міського пляжу водолази продемонстрували, як потрібно діяти, якщо людина провалилася під кригу, та як допомогти постраждалому вибратися на берег за допомогою підручних засобів. Рятувальники Вишгородщини продемонстрували різні методи порятунку, а це і «кінець Олександрова», рятувальне коло та «соломина життя». Через різкі перепади температури, цьогорічна риболовля є дуже небезпечною, лід стає крихким, а подекуди й зовсім небезпечним. Зокрема, було змодельовано ряд нестандартних екстрених ситуацій та відпрацьовані дії щодо реагування на них. Незважаючи на те, що під час тренувань бійці викладаються на всі сто, не виключено, що за якусь мить надійде справжній виклик, і вже тоді їм доведеться діяти в справжніх умовах.
 
У ході навчань рятувальники розповіли, що роблять усе можливе для того, щоб на території району усі заходи, зимова рибалка проходили безпечно. Вишгородщина багата на річки та озера, тим більше, у районі знаходиться Київське водосховище. Саме на таких водоймах буває найбільше скупчення людей, тому і великий ризик виникнення непередбачуваної ситуації. У підрозділі є спеціальний рятувальний човен на повітряній подушці, який без ускладнень пересувається по поверхні льоду зі швидкістю 80 км за годину. Завдяки такій техніці рятувальники вмить дістануться у будь-яке місце, де людина потребує допомоги, інформує сайт МНС у Київській області.
 
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 375 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus