Головна » 2013 » Січень » 12 » Різдвяні колядки в Національній філармонії
13:00
Різдвяні колядки в Національній філармонії
«…Близько сотні школярів у бордових накидках, дзвіночками лунають різдвяні к олядки...». Це не уривок із сімейної різдвяної комедії «Один вдома 2», а американський диригент-волонтер Констанція Фортунато разом із дітьми знову створює музичні дива на сцені Національної філармонії України з концертною програмою «Різдвяні співи». 

Напередодні Святого вечора вишгородські дітлахи знову співали різдвяні колядки на підмостках однієї з головних сцен України. Урочистий концерт відбувся за сприяння благодійного фонду «Джерело надії» та народного депутата України Ярослава Москаленка. 

Готувалися до виступу, як завжди, дуже ретельно. Репетиції тривали в усіх класах вишгородської районної гімназії «Інтелект». За одними дверима лунали золоті дзвіночки, за іншими – гітари, скрипки, флейти. В актовій залі колядки «відшліфовували» під пильним оком маестро Констанції. 


Пані Фортунато викладає спів понад 35 років. З них останні десять – працює в Україні, паралельно досліджуючи проблеми розвитку зростаючого покоління. З 90-х років вона творчо працює з дітьми: спочатку з румунськими, а з 2003-го – з українськими. Педагог переконана, що дітей без таланту не буває. Інколи батьки, з тих чи інших причин, просто не в змозі виявити дарування своїх чад. 

«З малечею ми вчимось не тільки музиці. Вони звикають бути відповідальними, врівноваженими, опановують уміння працювати один з одним. Поруч з дітьми і я стаю дуже дисциплінованою, щоб мати право вимагати від них того ж», – розповідає Констанція Фортунато. І додає: «Під час навчання дітей не треба критикувати – тільки заохочувати. Тоді перед вами відкриється неймовірний внутрішній світ дитини».«Подібні заходи дають дітям можливість побачити світ. Ми вже організовували різдвяні співи з пані Констанцією Фортунато, – додав Ярослав Москаленко, – і залучали школярів з Вишгорода, Бучі. Коли Україна головувала з травня по листопад 2011 року в Комітеті міністрів Ради Європи, то під завершення сесії виступив дитячий український хор пані Констанції і своїм співом здивував увесь світ». 

Ігор ЧАЛЕНКО, м. Вишгород
Переглядів: 963 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus