Головна » 2015 » Січень » 17 » Різдвяне музично-обрядове дійство в «Енергетику»
10:50
Різдвяне музично-обрядове дійство в «Енергетику»
5 січня у Вишгородському районному будинку культури «Енергетик» відбулося різдвяне музично-обрядове дійство «Вертеп-2015».
 
У заході взяли участь творчі колективи нашого району, серед  яких вихованці будинку культури «Енергетик», ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт», студії оркестру «Водограй». Сповнені патріотичних почуттів та творчого запалу діти викладались на усі сто відсотків, даруючи глядачам атмосферу усіма улюбленого свята Різдва Христового.  Зі сцени лунали колядки і щедрівки у супроводі  оркестру та сопілкарів. 
 
Подивитися святкову виставу та поздоровити присутніх із новорічними святами завітали голова районної ради Ірина Побідаш, заступник Вишгородського міського голови Олексій Рачинський та настоятель собору Вишгородської Богородиці отець Тарас Валах. Після  вистави  всі присутні об’єдналися у щирій молитві за Україну.
 
Музично-обрядове дійство підготували режисер-постановник Артем Буренок, музичний супровід, зведений оркестр, аранжування і диригування здійснила Олена Могиль, звукорежисер  Олексій Сікорський. Сценографію та реквізит підготували Наталя Арсенюк та Ольга Гордієнко, костюми – Вікторія Поплавська. Керівник групи флейтистів та кларнетистів  – Наталія Тищенко, керівники вокальних студій – Наталя Глушко та Тетяна Литвин. 
 
Творчі колективи та їхні керівники, які взяли участь у театральному дійстві, були запрошені на просфору та коляду до Патріаршого собору Воскресіння Христового, яка відбулася 10 січня. До отця і глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава завітали гості, зокрема, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Апостольський нунцій в Україні Томас Едвард Галліксон, народні депутати, культурні та громадські діячі, підприємці та парафіяни УГКЦ. 
 
У вітальному слові Блаженніший Святослав зазначив, що завжди, коли родина засідає до різдвяної святкової вечері, найперше дякує Господу Богу за те, що і цього року дозволив їй дожити до цього свята. Починаючи Святу вечерю, також згадуємо всіх тих, кого не стало впродовж останнього року. Згадуємо також тих, хто, можливо, сьогодні не має святкового столу і не має тих, з ким ту радість поділити. 
 
Він нагадав, що 2014 рік був позначений великими втратами і великим героїзмом українського народу. Блаженніший Святослав підкреслив, що в часи найбільших випробувань дедалі більше людей шукали і знаходили підтримку в Бога.
 
Марина ПОГОРЄЛОВА,
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 451 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus