Головна » 2015 » Січень » 24 » Професія – це як кохання
10:29
Професія – це як кохання
25 січня православна церква відзначає день святої мучениці Тетяни, а студенти вузів – День студентства. Наприкінці січня починалися канікули, і цю подію студенти зазвичай дуже весело відзначали. У народі кажуть, що в цей день сонце повертає до літа, а зима – до морозів.
 
Вибір майбутнього фаху – важка та відповідальна справа, адже здобута професія – це на все життя. Багато молоді керується миттєвими та імпульсивними поривами, думками найближчого оточення, а дехто й зовсім безініціативно, під впливом батьків, вступає туди, куди скажуть. Реалізуючи при цьому амбіції своїх рідних, а не власні.
 
Щоб насолодитися студентським життям і паралельно отримати знання та навички, що знадобляться в майбутньому, потрібно серйозно підійти до вибору вищого навчального закладу. Наступним кроком буде сумлінна підготовка до вступу, адже на більшість спеціальностей є конкурс.
 
Доцільними будуть зустрічі з представниками омріяної професії, вони порадять, в якому університеті краще одержати відповідну кваліфікацію. На власному прикладі, спираючись на свій досвід, ознайомлять з нюансами фаху.
 
Допомагають знайти своє покликання і конкурси вакансій. Вони дають можливість провідним компаніям презентувати свої вакансії, а абітурієнтам і молодим спеціалістам докладно дізнатися про розмаїття спеціальностей, а  також отримати відповіді на всі питання від роботодавців у безпосередньому спілкуванні.
 
Майбутню професію слід проаналізувати з усіх боків. Важливим показником при цьому буде попит спеціальності на ринку праці. Наприклад, найпопулярнішою нині є сфера інформаційних технологій (ІТ сфера). Вона дуже динамічно розвивається, тому постійно потребує досвідчених спеціалістів. 
 
Користуються попитом також фахівці в сфері маркетингу та банківської справи. Майбутня робота – це інструмент, яким людина реалізує себе, свої амбіції, розкриває таланти. Тому так важливо зробити правильний вибір, керуючись власними уподобаннями, а не  лише заробітком, престижністю фаху  чи ще чимось. 
 
І головне, абітурієнт має пам’ятати, що професія має бути актом кохання, а не шлюбом за розрахунком.
 
Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Категорія: Україна | Переглядів: 547 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus