Головна » 2014 » Липень » 12 » Про «саботаж» та неспроможність
10:44
Про «саботаж» та неспроможність
Мені як депутату районної ради є дивним використання впливу на газету з боку сьогоднішнього керівництва районної ради з метою вирішення своїх особистих проблем. 
 
Що я маю на увазі? Відповідаю. До мене як до голови постійної комісії по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією звернулися депутати районної ради щодо опублікованого у газеті «Слово» в номері за  5 липня 2014 року чергового звернення голови районної ради Ірини Побідаш під назвою «Байдужість, халатність чи саботаж?». У публікації автор звинувачує деяких депутатів у неприбутті на засідання тридцять сьомої сесії шостого скликання Вишгородської районної ради, що запланована на 3 липня 2014 року, приписуючи їм саботаж. 
 
Мої виборці і ті, хто працював зі мною, знають – я людина справи, не перший раз обираюся до райради, звик працювати та виконувати обіцяне, виправдовуючи довіру земляків. Тому мовчати не буду і маю підстави для відповідного реагування на звернення депутатів та голослівні звинувачення. 
 
Як відомо, у сесійній залі зареєструвалося 27 депутатів з мінімально необхідних 31. Кворуму не було, тому голова районної ради засідання перенесла. Оголошуючи про це в сесійній залі Ірина Миколаївна чітко зазначила, що засідання не відбулося через те, що у депутатів виникли форс-мажорні обставини. Крапка. Ніякої «байдужості, халатності чи саботажу». І раптом такі неперевірені звинувачення через газету. 
 
Нещодавно було сто днів з моменту обрання Ірини Побідаш. Я думаю, не тільки мені дуже хотілося почути звіт про роботу за цей термін: що зроблено, що заплановано, досягнення і пропозиції… Натомість ми отримали, як вже з’ясувалося, безпідставні звинувачення у тому, чого депутати не робили. 
 
Якщо голова райради не зміг виконати свої повноваження щодо головного свого призначення – організувати та провести сесію ради, то це питання не до «байдужих», а до неспроможних.  
 
Голова районної ради оголосила про скликання сесії, визначивши день і час. Але, крім цього, згідно закону «Про місцеве самоврядування в Україні», голова райради мала забезпечити підготовку сесії ради та організувати подання депутатам допомоги у здійсненні ними своїх повноважень. Махати шаблею, вдаючи з себе великого організатора, у нас багато хто навчився. Але треба й думати та вживати необхідні оргзаходи. Голова районної ради Ірина Побідаш, перед оголошенням скликання сесії мала переконатися у тому, що це оголошення – не пустодзвонство і у визначений час депутати дійсно зможуть прибути (хоча би у мінімально необхідній кількості) для участі у сесії райради. 
 
Натомість, намагаючись перекинути з себе на інших провину за зрив сесії,  Ірина Побідаш почала огульно звинувачувати депутатів у тому, до чого вони не мають жодного стосунку. Може, це якісь старі негативні міжособистісні стосунки? Хай там як, але голова райради, на мою думку, перевищила свої повноваження та порушила норми депутатської етики. Оцінку діяльності депутату дають ті, хто надав їм повноваження. Це виборці, громадяни, які віддали за депутата свої голоси. Але тут хай розбирається постійна комісія з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності депутатів Вишгородської райради. 
 
До речі, це вже не перша сесія, що зривається через відсутність кворуму, а ті що відбулися – пройшли майже за мінімально необхідної кількості у 31 депутат з 60. Що теж викликає питання щодо спроможності та справжньої легітимності. 
 
Перший раз у своїй роботі зіштовхуюся зі звинуваченнями з боку голови районної ради через газету без з’ясування справжніх причин відсутності депутатів у сесійній залі. Що це – оцінка роботи депутатського корпусу? Подивіться на район сьогодні й порівняйте з тим, що було три роки тому. Я вважаю,  нам є про що звітувати. Відремонтовані медичні заклади і школи, дитячі садки і клуби, збудовані теплі туалети, відремонтовані дороги і прокладені газопроводи. Зрештою, подивіться на Вишгород та згадайте його ще три роки тому. Звісно, вдалося не все, але зміни є і вони на краще.  
 
Мені здається, що публікація Ірини Побідаш – просто спроба у цей складний для держави та нашого району час перекласти провину за особисту неспроможність консолідувати та забезпечити роботу головного представницького органу району з себе на рядових депутатів. Певно, це і є такий собі звіт за 100 днів роботи: «Я звинувачую вас всіх у тому, що багато обіцяла, а працювати не вмію».
 
Я не прошу негайних публічних вибачень, хоча маю на це право. Мені важливіше, щоб міжособистністні та інші протиріччя (які завжди мали і мають місце у трудових колективах) не впливали на роботу райради та загальний позитивний результат. Я звертаюся у складний для району та держави час до небайдужих депутатів розпочати консолідовану та активну роботу на користь кожного жителя та громади району в цілому. Залишимо велику політику великим політикам. Наше завдання – господарство району та добробут його жителів. 
 
Слава Україні!
 
Віктор КУЛЯЄВ,
депутат районної ради
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 448 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus