Головна » 2015 » Червень » 13 » Природа не прощає людині помилок
10:51
Природа не прощає людині помилок
7 червня 1994 року була прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням. Цей день міжнародна спільнота відзначає як Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами. Україна приєдналася до Конвенції у 2002 році.
 
Опустелювання розглядається не як процес утворення пустель, а як будь-яка деградація земель під впливом природних чи антропогенних чинників. Причинами є високий рівень розорюваності угідь, у тому числі припинення виконання комплексу робіт по захисту грунтів, порушення системи обробітку грунту, що призводить до погіршення стану земель і деградація лісосмуг.
 
Однією з ключових складових охорони довкілля є забезпечення збереження та невиснажливого використання земель. Розв’язання проблем, пов’язаних із раціональним використанням і охороною земель, зокрема боротьба з опустелюванням та деградацією земель, здійснюється шляхом впровадження науково обґрунтованих сівозмін, прогресивних технологій збереження та відтворення родючості ґрунтів і ведення землеробства. Це і створення та відновлення полезахисних лісових смуг, захисних лісових насаджень на землях сільськогосподарського призначення (у ярах, на пісках, уздовж берегів річок, водойм та на деградованих і забруднених сільськогосподарських угіддях), консервація деградованих, малопродуктивних та техногенно-забруднених земель.
 
Питання охорони земель має стати одним з найважливіших напрямків державної політики та відігравати головну роль у діяльності підприємств, установ, організацій та громадян, оскільки поліпшення стану землі відкриває значні резерви збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції і забезпечує суттєве оздоровлення екологічних умов життя людини.
 
Природа не в змозі нескінченно пробачати помилки людині. Необхідно зупинити процес зміни грунту в бік опустелювання. І це ще можливо, якщо людство буде думати не тільки про сьогоднішній день, а й про майбутнє.
 
Вишгородська районна державна адміністрація закликає громадськість району приєднатися до відзначення Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням та посухами і долучитись до збереження та невиснажливого використання земельних ресурсів.
 
Інф. «Слова»
Категорія: Україна | Переглядів: 467 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus